L'Intendent Major, Joan Antoni Quesada. Autor: David B.

El PP demana a Farrés que sancioni el cap de la Policia Municipal per “posicionar-se políticament”

El Partit Popular de Sabadell exigeix la dimissió de l’intendent major de la Policia Municipal, Joan Antoni Quesada, per “haver-se posicionat políticament i criticar el posicionament ideològic dels milers de votants de Sabadell que han votat a formacions de centredreta i de dreta”. La responsable del PP, Cuca Santos, denuncia que les paraules de Quesada van en contra de la neutralitat política que li correspon com a funcionari públic i, per això, ha de ser inhabilitat. Santos ha presentat la reclamació per inhabilitar a Quesada aquest dijous a l’Ajuntament.

Els fets es remunten al passat 16 de novembre, quan l’Intendent major de la Policia Municipal, Joan Antoni Quesada, va participar en un fòrum sobre seguretat organitzat pel grup Sobiranies. El vídeo que enregistrava el discurs de Quesada, igual que el de la resta de ponents, va arribar a les mans de la secretària general del Partit Popular de Sabadell, Cuca Santos, abans de Nadal i aleshores ja va fer sonar les alarmes dins del partit. Aquest dijous, Santos ha presentat la reclamació del PP a l’Ajuntament. En les setmanes anteriors també s’havien posicionat de forma crítica el Sindicat de Policia Local – Cos de Mossos d’Esquadra i el grup municipal de Ciutadans.

La intervenció de Joan Antoni Quesada comença al minut 58:25 del següent vídeo:

Santos considera que no són unes declaracions escaients a les que hauria de fer un funcionari públic, sinó que més aviat semblen “les d’un polític”. Per aquest motiu i per haver violat, en ulls del PP, la llei orgànica 2/1986, que exigeix l’obligació de preservar la neutralitat política, Santos demana que s’inhabiliti al cap de la Policia Municipal, Joan Antoni Quesada:

“Critica la petició de reforçar les plantilles policials, demanda generalitzada en tots els cossos, i després d’una espècie de míting polític acaba arremetent contra els sindicats policials corporatius, als que acusa de fer política i de voler suplantar als poders legítims. Ens sembla totalment ofensiu”, lamenta el partit en el seu comunicat.

L’acte en qüestió, organitzat pel grup Sobiranies, consistia en una conversa entre un expert en seguretat, Amadeu Recasens, i una politòloga i analista de seguretat i conflictes, Sònia Andolz. Després, també hi participava la directora de Drets de Ciutadania de l’ajuntament de Barcelona, Anabel Rodríguez, el portaveu del Consell Islàmic de Catalunya, Mohammed Halhoul, la comissària dels Mossos d’Esquadra, Cristina Manresa, l’advocada penalista i membre del Centre de Drets Humans Irídia, Sonia Olivella, la diputada de la CUP Mireia Vehí i l’intendent major de la Policia Municipal de Sabadell, Joan Antoni Quesada. En aquest sentit, el PP també ha apuntat que era “un debat amb un biaix ideològic evident cap a posicions d’esquerres, el qual va comptar amb la presència de l’intendent major de la Policia Municipal de Sabadell”.

Foto portada: L’Intendent Major, Joan Antoni Quesada. Autor: David B.

Comments are closed.