Cuca Santos, concejal del PP en Sabadell. Autor: J.d.A.

El PP diu prou a les crítiques per ensenyar castellà a refugiats ucraïnesos

El Partit Popular de Sabadell denuncia les crítiques i assenyalaments que s’han produït a l’Acadèmia d’Idiomes Sabadell per haver acollit un grup de 15 ucraïnesos d’entre 20 i 60 anys perquè poguessin aprendre de forma gratuïta el castellà. Així doncs, el Partit Popular es solidaritza amb l’Acadèmia i denuncia els assenyalaments que s’han produït per part d’algunes entitats com la Plataforma per la llengua per haver ensenyat a aquests refugiats el castellà i no el català.

El partit liderat per Cuca Santos considera que si una empresa privada realitza una acció altruista com aquesta s’hauria d’elogiar, i no menysprear, tenint a més en compte que la directora de l’Acadèmia d’Idiomes Sabadell assegura que aquests alumnes és possible que siguin acollits a altres llocs d’Espanya. 

“Des del Partit Popular animem a Plataforma per la Llengua a oferir des de la mateixa ONG classes de català als refugiats que vulguin aprendre l’idioma, habilitant les seves pròpies seus o arribant a acords amb altres acadèmies perquè s’encarreguin d’ensenyar el català a qui així ho desitgi”. Afegeix, a més que “tenint en compte les milionàries subvencions que rep la Plataforma per la Llengua, no dubtem que poden destinar-hi una petita quantitat a aquesta part, en lloc de dedicar-se a assenyalar empreses privades que no cobren cap mena de subvenció i que en un país democràtic tenen el dret d’ensenyar l’idioma que considerin oportú”. 

A més, el grup polític assenyala en el seu comunicat que cal conscienciar a la ciutadania per evitar que Sabadell sigui governada per aquells que comparteixen les maneres d’actuar de la Plataforma de la Llengua.

Foto portada: Cuca Santos. Autor: J.d.A.

Comments are closed.