Foto portada: el portaveu de Junts, Lluis Matas. Autor: David B.

Junts tindrà alcaldable el 25 d’abril

Junts per Sabadell tindrà alcaldable poc després de Sant Jordi. La forma juntaire, que actualment té tres regidors al ple, ha iniciat el seu procés de primàries. De moment, se sap un precandidat: l’actual portaveu a l’Ajuntament, Lluis Matas, qui en breu complirà un any com a càrrec públic després de la renúncia de Lourdes Ciuró al ser nomenada consellera de Justícia.

El procés intern a Junts ha començat aquest dilluns i, si no hi ha sorpresa d’última hora, Lluis Matas té prou ben encarat ser l’alcaldable l’any vinent. El procés serà el següent: els possibles precandidats tenen fins el 7 d’abril, és a dir, fins aquest dijous, per notificar la seva voluntat de prendre part del procés. Un cop se sàpiguen els precandidats, fins el 15 d’abril hauran de recollir avals. Es necessiten el 20 per cent de suports dels afiliats. Si més d’un precandidat aconsegueix l’aval i passa a ser candidat, la campanya de primàries començarà a partir del 16 d’abril i les votacions es farien el diumenge 24 i dilluns 25 d’abril.

Cinquena força, tres regidors, socis externs del PSC

Junts per Sabadell actualment és la cinquena força municipal de Sabadell, després del PSC, ERC, la Crida i Ciutadans. L’any 2019, liderats per Lourdes Ciuró, van obtenir tres regidors. Durant aquest mandat, són socis externs del PSC de Marta Farrés i han fet bandera de “l’oposició constructiva”. En el seu any com a regidor, Matas ha mantingut la mateixa línia pactista de Ciuró, segurament accentuada.

Aquest banner sempre ha d'enllaçar AQUÍ (del 14 de març al 13 d'abril). https://bit.ly/3Gesfime

Les primàries de Junts són les segons que es produeixen amb l’horitzó 2023. Les primeres van ser les d’Esquerra, amb un únic candidat, Gabriel Fernàndez. Es dona per descomptat que la candidata del PSC al 2023 serà l’actual alcaldessa, Marta Farrés. La Crida ha d’iniciar el seu procés intern, com també Ciutadans (qui té més números de repetir és l’actual portaveu, Adrián Hernández), Sabadell En Comú Podem (el millor situat és el diputat a Madrid Joan Mena) o el PP (l’exregidora Cuca Santos seria l’alcaldable més possible a hores d’ara.

Foto portada: el portaveu de Junts, Lluis Matas. Autor: David B.

Comments are closed.