Vapor Llonch. Autor: David B.

Majors recursos per contractar i regularitzar la situació dels migrants

L’Ajuntament participarà en un programa d’inserció laboral, que impulsa la Generalitat, amb la finalitat de facilitar la contractació i regularització laboral de les persones migrades. La Junta de Portaveus ha aprovat per unanimitat la proposta d’Esquerra Republicana i ara l’Ajuntament utilitzarà la línia ACOL per demanar el màxim de recursos al Govern i promoure així la contractació de sabadellencs en situació irregular; per la seva banda, els beneficiaris hauran d’acreditar que fa dos anys que viuen a Catalunya i estar exempts d’antecedents penals.

La línia ACOL es tracta d’una subvenció destinada a un dels col·lectius més vulnerables i té l’objectiu de promoure la contractació, regularització i reinserció laboral dels migrants. ERC, el principal grup de l’oposició al govern municipal, va presentar aquesta moció i aquest dilluns, en la darrera Junta de Portaveus, ha estat aprovada per unanimitat. La portaveu adjunta dels republicans, Èlia Soriano-Costa, ha assenyalat la importància d’aquesta iniciativa i celebra que hagi tirat endavant:

“Encetem l’any amb dos objectius clau que caracteritzen el nostre projecte per a Sabadell: el compromís amb els més vulnerables i el bon govern. Gent que es troba sense papers a la ciutat, que hi malviu, podrà regularitzar la seva situació gràcies a un contracte de treball. Continuarem proposant iniciatives que connectin amb el que interessa i preocupa a la gent, amb les seves necessitats reals”.

En aquest sentit, la Junta ha validat també per unanimitat una altra proposta republicana: que l’Ajuntament publiqui les mocions d’entitats registrades per al Ple a la seva pàgina web; concretament, a la secció de ‘Tràmits’. Des de la formació argumenten que “és una mesura que vol resoldre algunes situacions de falta de transparència que es donen ara”.

Qui pot acollir-se a aquestes ajudes?

Per una banda, l’Ajuntament promourà la contractació de migrants i la regularització laboral d’aquests, però cal complir uns requisits per poder-hi accedir. Per una banda, els participants hauran d’acreditar un mínim de tres anys de permanència continuada a Espanya o dos a Catalunya. Per altra banda, no poden tenir antecedents penals. A banda dels ajuntaments, les entitats del tercer sector que comptin amb un centre de treball també s’hi podran acollir.

Foto portada: el Vapor Llonch, epicentre de les polítiques municipals d’ocupació. Autor: M.Tornel.

Comments are closed.