El PSC es prepara: “Tenim el repte de recuperar la Generalitat”

El PSC Vallès Occidental-Sud tanca files amb Salvador Illa a poques setmanes del 15è congrés del partit, que ha de proclamar el vallesà candidat a la presidència de Catalunya. Els socialistes han celebrat una conferència política a l’Espai Cultura amb la presència del diputat Paco Aranda i d’alcaldes de la comarca. “Estem en un moment polític important, amb el repte de recuperar la Generalitat” ha destacat Pol Gibert, tinent d’alcaldessa de Sabadell.

La jornada Horitzó Vallès ha servit per debatre els principals objectius del territori a mig i llarg termini. També per engegar la maquinària de la federació de cara a les pròximes eleccions autonòmiques, previstes, si res no es precipita, per a l’any 2025.

“Volem aprofitar la nostra força institucional per fer polítiques reals. Estem parlant de l’hospital Ernest Lluch, de la B-40, de les infraestructures ferroviàries que van de Cerdanyola a Barcelona… Ens referim també a reactivar la indústria, perquè som una comarca històricament industrial que ha patit molt el desgast”, ha explicat Aranda.

El diputat ha posat en valor els resultats del PSC a les eleccions municipals del 28-M, quan les urnes van tenyir de vermell bona part dels municipis de la comarca. En aquest sentit, han participat a la trobada alguns alcaldes destacats del Vallès com Ignasi Jiménez (Castellar), Eva Menor (Badia), Carlos Cordón (Cerdanyola) o Bartolomé Egea (Montcada), entre altres.

Defensa de la llei d’amnistia

La conferència no ha escapat de l’actualitat estatal, marcada clarament pel debat sobre la llei d’amnistia. “És important fer una aposta decidida per superar qualsevol divisió”, ha exposat Aranda, que exerceix també com a portaveu de la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats. “Aquesta llei és un triomf de l’Estat de dret i significa retornar a la política allò que mai hagués d’haver sortit de la política”, ha afegit.

Foto de portada: Paco Aranda, durant la seva intervenció. Autor: Jordi M.

Comments are closed.