Un bomber preparant l'equipament del camió. Autora: Lucia Marin

El PSC demana més efectius per al Parc de Bombers

El primer tinent d’alcaldessa i alhora diputat del PSC al Parlament, Pol Gibert, demana que la Generalitat incrementi el nombre de bombers a Sabadell. Ho fa en vista de les dades del departament d’Interior, que indiquen que el Parc de la carretera de Barcelona és un dels més actius de Catalunya, i amb caràcter d’urgència: posa un termini màxim de tres mesos per fer efectiva aquesta proposta de resolució.

Pol Gibert (PSC) és diputat al Parlament i alhora regidor a l’Ajuntament. Les dades del Departament d’Interior indiquen que el Parc de Bombers de Sabadell és el segon centre amb més serveis arreu de Catalunya, però, per contra, només hi ha vuit agents a cada torn. És per aquest motiu que apel·la al departament d’Interior perquè incrementi el nombre d’efectius en aquest centre en un termini màxim de tres mesos.

“El context actual demostra que no és sostenible seguir sense posar més personal a un dels principals parcs del país. Cal garantir una dotació suficient per poder fer front amb garanties l’elevat nombre de serveis que presten”, defensa Gibert.

De fet, a principis de juliol, un dels sergents i alhora cap en funcions del Parc de Bombers de Sabadell, Eduard Clarella, explicava que la plantilla es manté amb el mateix volum (48 efectius) des del 2008 (més info: ‘Bombers de Sabadell: “Hem duplicat els serveis”‘). Per la seva banda, el responsable del departament en qüestió, Ignasi Elena, també va reconèixer que aquesta seria una de les campanyes forestals més complexes (més info: ‘Elena, conseller d’Interior: “Estem davant d’un dels estius més difícils”‘).

Foto portada: Un bomber preparant l’equipament del camió. Autora: Lucia Marin

Comments are closed.