Farrés i el PSC esquiven la recepció oficial a Carme Forcadell perquè “divideix”

Els tres partits independentistes (ERC, la Crida i Junts) més Podem van aprovar fa algunes setmanes celebrar una recepció oficial a Carme Forcadell, exregidora de l’Ajuntament i expresidenta del Parlament, condemnada per sedició pel Tribunal Suprem i amnistiada pel govern central el passat mes de juny. La recepció es celebra aquest divendres a les 11 hores. No comptarà amb cap representant del PSC, tampoc l’alcaldessa.

En un comunicat de l’executiva local del PSC, els socialistes asseguren que rebutgen l’acte perquè s’utilitza de forma partidista el saló de plens per homenatjar una persona que “divideix” la societat catalana.

“Aquest acte s’emmarca en l’estratègia de confrontació continuada, que Esquerra Republicana i la Crida estan aplicant a Sabadell des de l’inici de la legislatura i que prioritza la confrontació per sobre dels interessos de la ciutat. Aquesta estratègia encara es posa més en evidència si tenim en compte que fa pocs dies els partits independentistes van fer la seva pròpia recepció a la Carme Forcadell a la Plaça Sant Roc”, asseguren.

En aquest sentit, mantenen que la recepció és poc oportuna a nivell polític per donar l’esquena a l’esforç que ha representat per una part “significativa” del a població acceptar l’indult dels dirigents independentistes. “Una mostra de bona voluntat” no corresposta per recepcions partidistes, venen a dir.

“Nul·la empatia independentista”

Els socialistes diuen que “els líders independentistes” han mostrat una “nul·la empatia” amb més del 50 per cent dels catalans que van veure “trepitjats” els seus drets amb la llei del referèndum i l’anomenada llei de desconnexió de 2017, suspeses pel Constitucional però que van bastir el referèndum unilateral de l’1-O i la fracassada Declaració Unilateral d’Independència. Creuen que l’anomenat ‘problema català’ no només és una qüestió entre Catalunya i Espanya sinó també un afer intern català, que ha dividit la societat catalana en dues meitats i que no podrà ser resolt sense “l’assumpció de responsabilitats” dels partits independentistes.

“La recepció oficial a l’Ajuntament de Sabadell a la Carme Forcadell va en la direcció contrària i només serveix per radicalitzar les posicions”, insisteixen.

Per això, cap dirigent socialista participarà de la recepció, començant per l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. Sent així, la recepció haurà de ser conduïda amb tota probabilitat per l’únic membre del govern que hi va votar a favor, Marta Morell, segona tinenta d’alcaldessa i portaveu del grup municipal de Podem.

Foto portada: Forcadell, a la sortida de la presó de Wad-Ras, el passat mes de juny. Autor: ACN.