El CAP Nord. Autor: David Chao.

El PSC denuncia al Parlament la situació del servei de pediatria als CAPs de Sabadell

El grup parlamentari socialista ha llençat al Parlament una proposta de resolució per garantir l’atenció pediàtrica als Centres d’Atenció Primària de Sabadell. El PSC denuncia la progressiva pèrdua de qualitat i de funcions pel deteriorament de l’atenció pediàtrica als caps de la ciutat. Per aquest motiu, el PSC insta al Govern de la Generalitat a refer les retallades i recuperar el servei de pediatria a cada CAP de Sabadell. 

El col·lectiu de nens i nenes a Sabadell supera la xifra dels 34.000 habitants. Per aquest motiu, el PSC assenyala que és indispensable garantir un bon desenvolupament tant en l’àmbit físic com en l’intel·lectual a través d’una atenció pediàtrica de qualitat. A més, el partit socialista assenyala:

“La manca de professionals sovint també es cobreix amb metges de família que no són especialistes en aquest tipus d’atenció i les famílies es veuen amb l’obligació de traslladar-se a altres centres, ja siguin altres CAPs o les urgències de l’Hospital Parc Taulí, per tenir assistència pediàtrica. Això suposa un greuge pels infants en haver-se de desplaçar fora del barri i també per l’hospital atès el col·lapse del servei d’urgències per atencions rutinàries. A més, va en contra el model d’assistència de proximitat que fomenta la vinculació del centre de salut amb la comunitat, i poder actuar preventivament”.

La proposta passa també per la constitució d’una comissió de seguiment formada per veïns i professionals que marquin uns objectius de treball per garantir un bon funcionament del servei de pediatria. Finalment, el grup socialista assegura que continuarà defensant, juntament amb les FAVs, els sindicats i la Plataforma SOS Pediatria, la recuperació d’un servei de pediatria de qualitat i “a l’alçada del segle XXI”.

Foto portada: El CAP Nord. Autor: David Chao.

Comments are closed.