Foto portada: el diputat socialista al Congrés, Paco Aranda. Autor: cedida.

7.000 sabadellencs es beneficiaran de la pujada del salari mínim, segons els socialistes

El diputat sabadellenc al Congrés Paco Aranda calcula que uns 7.000 sabadellencs es veuran beneficiats per l’increment del Salari Mínim Interprofessional que va aprovar el Consell de Ministres el passat dimarts. Aranda reivindica que el PSOE ha incrementat el SMI més d’un 50 per cent des de l’any 2019.

El salari mínim ara és de 1.134 euros en 14 pagues. “Un impuls molt important per a la vida dels ciutadans”, assegura Aranda, qui calcula que un 10 per cent de la població catalana assalariada es beneficiarà de l’increment. Uns 40.000 vallesans i uns 7.000 sabadellencs, segons els seus càlculs. El diputat sabadellenc reivindica també l’aposta per l’estabilització laboral i per frenar la temporalitat, a més d’altres mesures com l’increment de les pensions.

Amnistia: la llei és impecable

Aranda és també el portaveu socialista a la Comissió de Justícia, que va negociar la llei d’amnistia a la que ara tornarà el text després de ser rebutjat pel Congrés (per PP, Vox i Junts). Assegura que la llei és “necessària, sòlida, impecable i constitucional”.

“Volem resoldre un problema polític a través de vies polítiques com la taula de diàleg, els indults o ara l’amnistia, que és sòlida, bona i constitucional”.

Aranda i altres diputats es van reunir dijous amb la comissió de Venècia, un òrgan consultiu del Consell d’Europa, que va examinar l’amnistia. Considera que la llei reforça l’estat de dret “malgrat el que digui la dreta”.

Foto portada: el diputat socialista al Congrés, Paco Aranda. Autor: cedida.

Comments are closed.