Concentració recolzament Puigdemont. Autor: David B.

Puigdemont rep el suport de mig miler de sabadellencs

Unes 500 persones s’han aplegat a la plaça de l’Ajuntament a les vuit del vespre responent a la convocatòria de l’Associació Catalana per la Independència (AMI) per manifestar el seu suport a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el seu rebuig a la detenció de la que ha estat objecte a Sardenya (Itàlia).

A aquesta convocatòria de l’entitat municipalista per la independència s’han afegit les entitats Òmnium Cultural, Sabadell per la Independència-ANC i Consell per la República i els partits polítics independentistes Esquerra Republicana per Catalunya (ERC), Junts per Sabadell i Crida per Sabadell.

Teresa Mira (Òmnium) ha comparat la figura de Carles Puigdemont amb la de Lluís Companys, tots dos a “l’exili històric”. Després de denunciar el “ridícul de la justícia espanyola” i el “reducte feixista” que existeix a la mateixa, ha afirmat que el procés d’internalització del projecte independentista “avança”   

Acte seguit han pres la paraula, els exalcaldes de Sabadell del passat mandat, Maties Serracant (Crida) i Juli Fernàndez (ERC) que s’han rellevat per llegir el Manifest de suport al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, redactat per l’AMI. En el text es denuncia que “continua la persecució contra els independentistes” i es mostra la seva alegria per la posada en llibertat sense mesures cautelars per la cort d’apel·lació de Sàsser”. Un fet que, al seu parer, demostra “el joc brut i les trampes de l’Estat Espanyol” i el funcionament d’un aparell judicial que actua amb un “gran sentiment de venjança i odi cap al nostre poble”. Així mateix, s’assegura que “no ens cansarem mai de defensar els nostres drets i llibertats” durant el temps que calgui: “no cedirem, no ens farem enrere”.

Contra la mesa de diàleg

Francesc Baró, regidor de Junts per Sabadell,  després de denunciar l’intent de manipulació a la justícia italiana, un fer pel que exigiran responsabilitat, ha carregat contra la taula de diàleg entre els governs espanyol i català i ha reclamat el “reton dels exiliats”.

La representant de la secció local de la ANC, Neus Alsina, s’ha manifestat en un sentit molt semblant, afirmant que la “taula de diàleg neix morta” per culpa “d’un govern que ens agredeix”. Així mateix, ha reclamat la recuperació de la “unitat estratègica” dels partits independentistes amb una “estratègia de confrontació i lluita”, l’única capaç d’aconseguir “l’alliberament nacional”.

Montse Berbel, de la secció local del Consell per la República, ha denunciat el que ha considerat una “detenció il·legal”, així com la deriva “autoritària i repressiva de l’Estat Espanyol”. En la seva opinió, el “camí cap a la República és irreversible” i ha instat als assistents a la concentració a “a seguir amb les mobilitzacions”.

Els parlaments han estat acompanyats per crits d’”Indepèndencia”, “Puigdemont el nostre president” i “1 d’octubre, ni oblit ni perdó”. L’acte ha finalitzat amb el cant de Els Segadors.

Foto portada: un moment de la concentració a la plaça Sant Roc. Autor: David B.

Comments are closed.