Ple Municipal Sabadell març 2013

Quants regidors de Sabadell faran la Via Catalana?

  • Un 30 per cent dels 27 regidors de l’Ajuntament participen a la Via Catalana.

  • El regidor Mena (EUiA) prendrà part de la cadena #EncerclemLaCaixa de Procés Constituent.

Vuit de 27. Un 3o per cent dels regidors de l’ajuntament de Sabadell participa aquest dimecres a la Via Catalana, la iniciativa sorgida de l’Assemblea Nacional Catalana per travessar Catalunya de nord a sud amb una cadena humana reclamant la independència.

El principal partit de l’oposició a Sabadell, Convergència i Unió, és qui més regidors aporta a la Via Catalana cap a la Independència. De fet, fa dies que es coneix l’assistència de bona part del grup municipal. Ara se sap que hi anirà el grup municipal al complet, tant els tres regidors de Convergència Democràtica de Catalunya (Carles Rossinyol, Josep Beltran i Jordi Font) com els dos regidors d’Unió Democràtica de Catalunya (el també diputat i número 2 d’Unió, Toni Font, i la regidora Rosa Roig).

Per altra part, també participaran a la Via Catalana els dos regidors de l’Entesa per Sabadell. Tant la portaveu, Virgínia Domínguez, com el regidor Juli Moltò hi seran acompanyats de més persones de la formació.

Finalment, també hi assisteix la portaveu d’Iniciativa per Catalunya Verds a l’Ajuntament, Carme Garcia. L’altre regidor del grup ecosocialista, Carles Marlés, no ho té previst fer.

#EncerclemLaCaixa

El regidor i diputat d’Esquerra Unida i Alternativa, Joan Mena, va assegurar fa dies a iSabadell que tenia confirmada la seva presència a la convocatòria ‘Encerclem La Caixa‘ de Procés Constituent per encerclar l’edifici principal de La Caixa a l’avinguda Diagonal de Barcelona. Mena hi anirà, com també representants de l’Entesa per Sabadell i altres membres d’ICV-EUiA. Carme Garcia (ICV) va assegurar que no assisteix a la convocatòria perquè fa dies van dir que tenien gent suficient per realitzar-la amb èxit i tenia un compromís anterior amb l’Assemblea Nacional Catalana.

La portaveu d’Esquerra Unida i Alternativa, Marisol Martinez, no té previst assistir a cap cadena, ni a la Via Catalana ni a Encerclem La Caixa.

El PSC no hi assisteix

El grup majoritari de Sabadell, el Partit dels Socialistes, no aportarà cap regidor, excepte sorpresa, a cap cadena. Segons el primer secretari local, Cristian Sánchez, els militants tenen llibertat per anar als actes que considerin però no hi ha previst que hi assisteixi cap dels 13 regidors a la ciutat.

El PP fa un acte de partit a la plaça del Rei

Finalment, els dos regidors del Partit Popular, el portaveu Esteban Gesa, i la regidora Cuca Santos asisstiran a un acte que organitza la seva formació a la plaça del Rei de Barcelona. Serà a les 10.15 hores. Després aniran a l’acte que organitza l’Agrupación Andaluza de San Sebastián de los Ballesteros a Sabadell. Els populars van anunciar fa dies que no assistirien tampoc a l’acte institucional de Sabadell, organitzat per l’ajuntament, perquè havien convertit la Diada en una “festa independentista”.

El regidor no adscrit i cap de llista del PP l’any 2011, Antonio Vega, tampoc serà a la Via Catalana.

Resum

Per tant, vuit regidors aniran a la Via Catalana (CiU: Carles Rossinyol, Toni Font, Josep Beltran, Jordi Font i Rosa Roig; Entesa: Virgínia Domínguez i Juli Moltó; ICV: Carme Garcia).

Vint regidors no hi aniran (PSC: Juan Carlos Sánchez, Montserrat Capdevila, Ramon Burgués, Marta Farrés, Josep Ayuso, Cristina Moreno, Quim Carné, Lluis Monge, Carles Bosch, Cristian Sánchez, Joan Manau, Paco Bustos i Manuel Bustos; PP: Esteban Gesa i Cuca Santos; ICV: Carles Marlés;  EUiA: Marisol Martínez i Joan Mena, que anirà a ‘Encerclem La Caixa’; Antonio Vega).

Foto portada: Regidors al ple de Sabadell. Autor: David B. 

3 Comments