Què proposen els partits per a l’antic cine Euterpe?

Al començament de la Rambla, des de fa molts anys, rau l’antic cinema Euterpe, abandonat a la seva sort. Proposen alguna cosa els partits polítics en relació a aquest immoble, emblemàtic (però de titularitat privada) en els seus programes.

El cine Euterpe. per a 500 persones, i el seu centenari restaurant, van acompanyar durant dècades els sabadellencs. Des de finals dels anys 90 està tancat. I des de fa una dècada va ser enderrocat en bona part després d’una okupació sonada a càrrec de l’Assemblea d’Okupes de Sabadell (AOS). Ara hi ha un immens solar a cel obert al carrer de Sant Antoni Maria Claret i la porta tancada a la Rambla. Què proposen els partits en relació a aquest emblemàtic edifici?

PSC

El PSC vol dinamitzar el conjunt de la ciutat, també el Centre. Per això el nostre programa de futur proposa fer un Estudi Urbanístic del Centre, que permeti rellançar aquest espai com a nucli històric i institucional i que aglutini equipaments de referència supramunicipal. Aquest estudi també ha de tractar propostes per a aquest espai, respectant els usos que determina el Pla Especial que va aprovar l’Ajuntament. En qualsevol cas, estarem atents a aquest espai ja que entenem que el número 1 de la Rambla és un espai singular.

CiU

És un tema amb una propietat privada. Des de l’Ajuntament s’ha de donar la màxima facilitat perquè s’urbanitzi el més ràpid possible. Facilitarem les coses perquè es faci un projecte de qualitat al centre històric de la ciutat, i el més ràpid possible.

Unitat pel Canvi

Al nostre entendre la qualificació d’aquest equipament cultural previst al pla no hauria de canviar. Segurament si s’hagués modificat per fer habitatges ja s’hauria activat tot, Aquest lloc emblemàtic cal que l’ajuntament el mantingui amb la qualificació actual, a l’espera de nous moviments de promotors que puguin coincidir amb el plantejament municipal.

PP

Està en mans de privats. Hi ha un permís d’urbanització del sol i serà el propietari qui decideixi quan fer-lo. Hi ha permís per edificar habitatges i locals comercials. L’Ajuntament té poc marge de maniobra en aquest sentit. L’únic seria obrir converses amb la propietat per indagar les seves pretencions i instar-los a que mantinguin el solar mentrestant en perfectes condicions de neteja.

Crida per Sabadell

És un espai estratègic de la ciutat que requereix d’un molt bon projecte que inclogui usos col·lectius amb un projecte arquitectònic de qualitat. Serà necessari conèixer de primera mà la intenció de la propietat i el possible promotor per fer viable el projecte tenint en compte els interessos col·lectius. Cal també disposar d’un calendari que permeti donar usos temporals a l’espai mentre no s’hi edifiqui.

ERC

L’Euterpe està en un espai central de la ciutat i actualment és propietat d’una empresa privada, amb una part destinada a equipaments. Des d’ERC Sabadell creiem que cal fer un nou planejament urbanístic, i una de les prioritats és seure a negociar amb els propietaris per trobar una solució a l’abandonamet. Hem de trobar una solució que lliuri aquest espai al servei dels ciutadans.

Ciutadans

El fet que el solar de l’Euterpe segueixi sense ús després de tants anys ens duu a plantejar-nos obrir un procés de reflexió entre propietaris, veïns, comerciants i l’Ajuntament per determinar quin futur cal donar a aquest espai. Mentrestant l’Ajuntament ha de vetllar pel manteniment, la salubritat i la seguretat del local.

Guanyem Sabadell – Sí se puede

L’Ajuntament obrirà la seva entrada principal a la façana de la Plaça del Doctor Robert. Connectarà amb l’espai que esdevindrà el nou Passeig (amb un nou impuls més verd i amable) i la Rambla. Davant, al solar de l’antic Euterpe es parlarà amb la propietat per desencallar la situació d’anys de brutícia i abandonament. El recuperarem per a l’ús públic, traslladant-hi regidories que són a instal•lacions de lloguer (abaratint les actuals despeses logístiques), oficines d’atenció ciutadana, la seu dels futurs mitjans audiovisuals públics, recuperant l’antic Cafè Euterpe i el Cinema, que reviurà com a CineClub. A l’interior de l’illa s’obrirà una plaça pública dedicada a les lletres sabadellenques.

2 Comments