Foto portada: Quim Carné i Toni Font, en dues imatges d'arxiu.

Junts ja té els seus assessors de govern: els exregidors Quim Carné i Toni Font

Junts per Sabadell ha incorporat recentment els seus dos assessors al govern municipal. Es tracta dels exregidors Toni Font i de Quim Carné. Els dos càrrecs eventuals van començar a treballar a principis de mes per a l’executiu municipal.

L’entrada de Junts per Sabadell comportava la sisena tinença d’alcaldia per a Lluis Matas, qui serà tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat. La segona regidora de Junts, Katia Botta, és la nova regidora de Turisme. I els juntaires incorporen també dos assessors a l’executiu municipal, ara de coalició entre el PSC (que té majoria absoluta i 14 edils) i Junts per Sabadell, que té dos regidors.

Qui són els nous assessors del govern Farrés?

La primera incorporació de Junts al govern és l’exregidor Quim Carné, qui farà funcions de cap de gabinet de Lluis Matas, la cara visible de Junts en aquests moments. Carné va ser regidor del PSC entre 2011 i 2015, quan va estar al govern exercint com a regidor de Drets Civils i també de Cultura. Entre 2015 i 2019 va estar fora de la política institucional però va tornar l’any 2019 com a número 3 de Lourdes Ciuró amb Junts. El mandat 2019-2023 va ser regidor de l’oposició. Matas el portava com a número 3 el passat mes de maig però els juntaires van perdre un regidor i Carné va quedar fora del ple. Ara torna a l’Ajuntament com a càrrec eventual del govern.

El segon assessor de Junts al govern és Toni Font, amb una llarguíssima trajectòria política. Militant de la desapareguda Unió Democràtica de Catalunya, va ser regidor de CiU entre 2007 i 2019, en l’època de Carles Rossinyol. Sempre a l’oposició. En aquella època va ser diputat al Parlament per la federació nacionalista. En el marc d’un màster universitari, va estudiar la possible pacificació de la Gran Via. Un treball acadèmic que es va convertir en la principal proposta de Lourdes Ciuró a les municipals de 2019. Amb els pactes pressupostaris entre el Junts de Lourdes Ciuró i el PSC de Marta Farrés, Font va entrar al govern com a cap del Programa Gran Via-Ripoll. En va sortir amb Lourdes Ciuró que va ser nomenada consellera de Justícia, ja que va ser escollir director general de Memòria Democràtica fins la sortida del partit de Puigdemont del govern català. Ara Font torna a l’Ajuntament per agafar les regnes de nou del Programa Gran Via – Ripoll.

Comments are closed.