Ramon Burgués veu reforçat el seu paper amb el nou cartipàs

  • El tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Educació  afegeix Promoció Econòmica al renunciar Capdevila.

  • Josep Ayuso i Cristian Sánchez també guanyen responsabilitats.

La renúncia de la fins ara primera tinent d’alcalde de Sabadell, Montserrat Capdevila, ha provocat una remodelació del goven local. L’alcalde, Juan Carlos Sánchez, l’ha presentat aquest divendres. Ramon Burgués afegeix a les seves responsabilitats bona part de les competències de Capdevila.

En poc més d’un any, Burgués ha vist com les successives remodelacions del govern local l’han fet anar guanyant responsabilitats. Va començar com a regidor d’Educació i també de l’àrea d’Economia i Serveis Centrals, havent d’elaborar els pressupostos. Després d’un canvi al grup socialista, va convertir-se en el portaveu socialista al ple en detriment de Josep Ayuso.

Amb l’arribada de Juan Carlos Sánchez a l’alcaldia, el mes de març, Burgués es va convertir també en tinent d’alcalde de l’àrea de Presidència. Finalment, des d’aquest divendres també estan sota les seves responsabilitats polítiques el servei de Promoció Econòmica, vinculat al Vapor Llonch i que inclou les polítiques de treball, formació, innovació i indústria. Manté a més totes les  seves anteriors responsabilitats, afegint bona part de les vacants des de la renúncia de Montserrat Capdevila. Burgués és segon tinent d’alcalde.

Ayuso també guanya atribucions

L’ara nova primera tinent d’alcalde, Marta Farrés, es queda amb les mateixes responsabilitats, mentre que l’ara tercer tinent d’alcalde, Josep Ayuso, incorpora la coordinació de les Llicències d’Activitats i també l’àmbit B30. Ayuso manté Esports, com ha fet des de la seva arribada al govern local, i també Urbanisme, que gestiona des del mes de març.

Per la seva part, el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, incorpora tot allò relatiu al programa Sabadell Smart City. La regidora de Salut, Cristina Moreno, incorpora el programa del Parc de Salut i el regidor de Cultura, Quim Carné, el Consorci per la Normalització Lingüística. Fins aquí els canvis provocats per la renúncia de Montserrat Capdevila.

Anna Carrasco serà regidora de Relacions Ciutadanes

En un altre ordre de coses, la incorporació al novembre de la nova regidora, Anna Carrasco, serà coordinant la regidora de Relacions Ciutadanes, fins ara sota la responsabilitat de Lluis Monge, que ara es centrarà només en les polítiques ambientals. El regidor Carles Bosch, de Comerç, es queda igual.

Juan Carlos Sánchez ha assegurat que “la idea és fer els canvis de manera lògica i vincular-los als programes que ja es fan”. En aquesta línia ha assegurat que Promoció Ecònomica estava vinculat a formació i per això s’ha optat per Burgués o que l’Àmbit B30 està lligat als polígons industrials i les llicències i per això s’ha optat per Ayuso.

No hem fet canvis dràstics. A més, els regidors ja fan un gran esforç i en els últims mesos s’ha multiplicat la seva presència en actes públics”, ha remarcat l’alcalde.

Val a dir que malgrat que el PSC té 13 regidors al ple el govern només està format per 10 regidors amb atribucions. La resta (Manuel Bustos, Paco Bustos i Joan Manau) no tenen responsabilitats de govern a causa del cas Mercuri.

Comments are closed.