L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, surt de la presó de Wad-Ras el 30 de gener del 2021. (Horitzontal)

Les raons del govern central per indultar Forcadell: “rebaixar la tensió”

El govern espanyol justifica la concessió de l’indult a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell com una resposta a la “profunda crisi social i política” a Catalunya. L’executiu de Pedro Sánchez assegura que en cap cas és un retret a la sentència del Suprem i basa la seva argumentació en motius purament d’oportunitat política, segons ha avançat Eldiario.es.

L’executiu de Pedro Sánchez evita en tot moment el xoc amb la sala penal del Suprem i argumenta la concessió de l’indult amb motivacions purament d’oportunitat política i no legals ni judicials. Es presenta l’indult com una forma de “rebaixar la tensió social i política” i “encarrilar la solució al problema per la via del diàleg”. “Restablir la convivència i la concòrdia”, “normalitzar la política a Catalunya” i “distensió” són paraules que es van repetint en els escrits d’argumentació individuals dels indults. “L’indult satisfà millor el bé comú d’Espanya” i ” pot afavorir objectivament la via del diàleg”, apunta en altres moments.

Forcadell, condemnada a 11 anys de presó

Forcadell va ser presidenta del Parlament entre 2015 i 2017. Va ser empresonada la primavera de l’any 2018. L’octubre de 2019, va ser condemnada a 11 anys de presó per sedició. Durant la seva estada a la presó, ha apostat per la “generositat” i les “ganes de resoldre el conflicte”. En el seu cas la petició d’indult va venir de la mà dels expresidents de la cambra catalana. En una entrevista a iSabadell al febrer, va assegurar que l’indult era un alleujament sobretot per les famílies però en cap cas la solució al conflicte.

“La solució és l’amnistia, que seria reconèixer que hi ha un conflicte entre Catalunya i Espanya i a més mostraria una voluntat de solucionar-lo. La resta de coses, l’indult, la reforma del delicte de sedició, són pedaços. No és cap solució perquè no inclouen els 2.850 repressaliats”.

Ara la pena de presó ha estat suprimida a causa de l’indult, sempre i quan no cometi un delicte greu en els propers quatre anys, però Forcadell seguirà inhabilitada.

Foto portada: l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, surt de la presó de Wad-Ras el 30 de gener del 2021. (Horitzontal)

Comments are closed.