Foto portada una de les reunions entre Serracant i altres regidors del govern amb representants dels ocupants. Autor: CDR via Twitter.

Reaccions a l’ocupació de l’edifici consistorial

Primeres reaccions a l’ocupació de l’edifici consistorial per part del Comitè de Defensa de la República (CDR) de Sabadell. L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, s’ha reunit amb els ocupants i els demana replantejar l’acció de protesta per garantir la integritat dels béns municipals i la seguretat de l’edifici (més info: ‘Membres del CDR ocupen l’Ajuntament‘). 

Serracant s’ha reunit aquest divendres al vespre amb una representació dels ocupants, acompanyat del regidor de Seguretat, Lluis Perarnau. Els ha demanat replantejar l’acció i també que les activitats que s’han programat per aquest cap de setmana no afectin la “normalitat” de la institució.

PSC: “el govern no pot fer veure que no passa res”

El Partits dels Socialistes es mostra preocupat per l’ocupació i demana al govern que faci de mediador per garantir l’ús habitual de les instal·lacions. “Instem al govern municipal i a l’alcalde a que faci les accions que consideri oportunes per desallotjar i garantir la normalitat en aquest espai, que és de tothom”, asseguren. “El govern no pot fer veure que no passa res”, finalitzen.

Cs exigeix el desallotjament

Des de l’oposició, el grup municipal de Ciutadans exigeix a Serracant i la resta del govern que “desallotgi immediatament l’edifici consistorial”, diu el portaveu municipal José Luis Fernández. El partit taronja qualifica “d’inadmissible” l’ocupació i recorda que l’edifici de l’Ajuntament “és patrimoni de tots i no es pot usar amb finalitats partidistes”. El quatripartit té “l’obligació de vetllar per la neutralitat i el respecte a la diversitat ideològica a la casa de la democràcia, igual que a l’espai públic de la ciutat”, diu Fernández.

El PP demana explicació als “cadells de l’alcalde”

El portaveu del PP, Esteban Gesa, ha demanat també el desallotjament dels ocupants. Ho ha fet en una piulada on defineix els ocupants com els “cadells” de l’alcalde.

Foto portada una de les reunions entre Serracant i altres regidors del govern amb representants dels ocupants. Autor: CDR via Twitter. 

Comments are closed.