Foto portada: façana de l'ajuntament de Sabadell.

Reclamen a la Generalitat que pagui el deute a l’Ajuntament quan cobri de l’Estat

La Junta de Portaveus de Sabadell ha reclamat per unanimitat a la Generalitat que pagui el deute que té contret amb l’ajuntament de Sabadell. El text ha sortit endavant amb un matís: que paguin tan aviat com l’Estat compleixi les seves obligacions econòmiques amb la Generalitat.

La proposta ha estat duta a petició del portaveu de Ciutadans. La Generalitat reconeix un deute amb el consistori d’uns dotze milions d’euros. Els càlculs municipals divergeixen al respecten i creuen que el govern català deu al consistori 16 milions. Sigui com sigui, els diversos portaveus, tant del govern com de l’oposició urgeixen el govern català a posar-se al dia “tan aviat com l’Estat compleixi les seves obligacions econòmiques amb la Generalitat”.

D’altra banda, també a petició de Ciutadans el consistori ha manifestat la seva voluntat de reforçar la vinculació amb l’Agència Estatal de l’Administració Tributària (AEAT), en altres paraules, amb Hisenda. Segons el regidor de Ciutadans, José Luis Fernández, la col·laboració de l’AEAT ha aportat 800.000 euros a les arques municipals durant l’últim exercici fiscal. Així s’aposta per intercanviar la informació tributària.

Foto portada: la façana de l’Ajuntament. Autor: David B.

One Comment