Foto portada: l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la primera planta de l'Ajuntament. Autor: J.Peláez /Ajuntament.

Cimera amb sintonia Aragonès-Farrés

Trobada aquest dimarts, durant poc més de mitja hora, entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, a la recerca de complicitats entre les dues administracions, i en clau purament gestora, per desencallar temes pendents. No ha transcendit l’ordre del dia però els temes encallats són prou coneguts.

Al finalitzar la reunió, que s’ha allargat poc més enllà de les 9 i tres quarts de 10 del matí de dimecres, Aragonès ha estat rebut oficialment a l’Ajuntament, on ha signat al llibre d’honor. Aquí sí hi ha hagut declaracions, però no preguntes de la premsa. Farrés ha assegurat que “la llista de demandes és llarga” i en concret ha assenyalat que hi ha diversos equipaments educatius en el taulell. Sense explicitar-los, al cap de tothom n’hi ha dos, els barracons de l’institut Arraona a Can Llong i els del Narcisa Freixas, a l’Eixample. Possible problema, de nou, a l’ara institut escola Virolet, amb malestar creixent de les famílies perquè l’edifici annex que ara s’haurà de construir de moment no arribarà tan ràpid com s’havia pensat. Però sense entrar a la lletra petita, almenys en públic, Farrés s’ha limitat a “posar-se a disposició del govern” per treballar.

No s’ha parlat públicament de la residència del sud (algunes fonts indiquen a aquest digital que hi ha avenços). Ni d’edificis dependents de la Generalitat com els Jutjats (si s’han de traslladar o s’han d’adequar els actuals és una carpeta sobre la taula de la sabadellenca Lourdes Ciuró, consellera de Justícia; la decisió s’està allargant més del previst) o el Parc de Bombers. Tampoc d’infraestructures com la Ronda Nord o de la situació sanitària a l’atenció primària i pediàtrica pocs dies després de la rebuda al conseller del ram, Josep Maria Argimon. Però la impressió, a banda i banda, és que en el moment actual, s’opta per la negociació i el consens més que no pas pels escarafalls.

“Tenim els temes identificats i estem treballant per resoldre’ls. En els detalls és on hi ha les petites batalles però també on podem trobar els acords”, ha mantingut Aragonès, qui ha recordat que la seva primera visita com a Molt Honorable va ser a Sabadell, al Parc Taulí, per interessar-se pel programa de salut mental.

De fet, Aragonès ha vingut ja tres vegades a la capital vallesana en menys d’un any, i una quarta en un acte de partit, el passat mes de desembre. Ha reconegut que “tenim un llistat de temes amplis sobre la taula, gairebé infinits, per treballar de forma compartida”. Ha posat èmfasi en la transformació “verda” de l’economia (aquí hi tenen un cert paper les depuradores d’aigües de Sabadell), i la transformació “lila” per aconseguir una igualtat “efectiva”.

“Catalunya té una xarxa de ciutats importants. Sabadell té un dinamisme especial. L’ha tingut al llarg de la història, des de la Revolució Industrial fins el canvi democràtic, i l’ha de seguir tenint”, ha assegurat Aragonès, qui esperona la ciutat a ser “innovadors en les transformacions”.

El President ha recordat dues inversions de la Generalitat, prou recents, a Sabadell. La primera, la “cobertura” de les vies del tren a Gràcia i Can Feu (feta durant el mandat 2015-2019, amb el quatripartit local) i la segona, actual, l’ampliació de l’hospital Parc Taulí a través d’un edifici auxiliar amb prop d’un centenar de llits. “Ens quedem molts reptes per endavant però els treballarem”.

Després dels parlaments, Aragonès, que és esquerrà, ha signat al llibre d’honor un llarg text, escrit de forma minuciosa, i s’ha fet la foto habitual a les escales de l’Ajuntament. Tot seguit, la comitiva s’ha dirigit a La Creu Alta, per celebrar els 250 anys del naixement del que ara és un barri de Sabadell.

Més informació:

Foto portada: l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la primera planta de l’Ajuntament. Autor: J.Peláez /Ajuntament.

Comments are closed.