Foto portada: els regidors Josep Beltran i Carles Rossinyol, aquest divendres. Autor: J.d.A.

Rossinyol (CiU) acusa el quatripartit de “menysprear” l’oposició

El portaveu de Convergència i Unió a Sabadell, Carles Rossinyol, acusa l’actual govern d’incomplir el Reglament Orgànic Municipal (ROM) ja que no responen a les preguntes de l’oposició dins el termini marcat. L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, s’ha compromès a interessar-se per les preguntes pendents.

Segons explica Rossinyol, el ROM marca un termini de quatre dies hàbils per respondre les preguntes que l’oposició presenta a l’equip de govern. Han presentat 62 preguntes escrites des de l’inici del mandat i encara en tenen una vintena pendents de respondre. Creuen que és un “menyspreu” envers l’oposició. Les preguntes acumulen retards que arriben fins els 80 dies sobrepassant el termini màxim de quatre dies hàbils.

Rossinyol recorda que l’Entesa per Sabadell (ara al govern via la Crida per Sabadell) va recórrer al Síndic de Greuges de Catalunya l’any 2008 per exposar-li una queixa per la sistemàtica actitud del govern municipal d’obstaculitzar i negar el dret a la informació dels càrrecs electes.

Resulta molt poc coherent i seriós que allò que membres del govern municipal criticaven durament i amb raó quan estaven a l’oposició, ho estiguin fent ara quan tenen responsabilitat de govern”, assegura Rossinyol.

Pregunta per aquesta qüestió, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), s’ha compromès a interessar-se per les preguntes pendents i ha assegurat que “intentem complir els terminis de resposta a les preguntes” tot recordant, però, que els tècnics van carregats de feina.

Foto portada: els regidors Josep Beltran i Carles Rossinyol, en una imatge d’arxiu. Autor: J.d.A.

2 Comments