Carles Rossinyol

Rossinyol (CiU) assegura que l’Ajuntament incompleix la Llei de Transparència

El portaveu de CiU a Sabadell, Carles Rossinyol, ha destacat en roda de premsa que el govern municipal no compleix en la seva totalitat els requisits de la Llei de Transparència de la Generalitat de Catalunya.

En vigor des de l’últim dia de 2014, tots els ajuntaments van disposar d’un any per a adaptar-se a aquesta nova llei i, per tant, “des del passat 1 de gener l’ajuntament de Sabadell no l’està complint al 100 per cent”, es queixen des de CiU. Un dels punts clau d’aquesta nova legislació és la creació d’un registre de grups d’interès en què totes les persones, entitats, empreses o organitzacions que en representació d’un col·lectiu poden influir legítimament a l’Ajuntament per a uns temes determinats quedin registrades i sigui públic poder saber qui són.

Els organismes que exerceixen responsabilitats concretes no hi han de ser. Sindicats i associacions de veïns, per exemple, sí que hi han de ser, perquè representen a un col·lectiu, no a ells mateixos individualment”, ha apuntat el portaveu de CiU.

Rossinyol ha anunciat que el grup municipal convergent portarà al ple d’aquest mes una moció per a la creació d’aquest registre i insta al govern municipal a seguir aplicant la llei. “Ens consta que s’hi està treballant, però anem tard”, ha denunciat.

Portal de Transparència, l’Ajuntament hi està treballant

Malgrat faltar-hi documents segons CiU, l’administració local va posar en marxa el passat mes de febrer el Portal de Transparència, adjunt al web oficial de l’Ajuntament on hi trobem informació sobre retribucions econòmiques, contractació pública i altres documents oficials que poden ser d’ús i interès públic (més info: ‘El Portal de Transparència s’adapta a la nova normativa‘).

One Comment