Renom, Font, Rossinyol i Beltran, del PDC. Autor: A. Pujadas.

Rossinyol (PDC) critica l’aplicació “desaforada” de la normativa urbanística

Els quatre regidors del Partit Demòcrata Català (PDC) a Sabadell han fet avui la primera roda de premsa del nou curs polític. Critiquen el discurs de festa major de l’alcalde Fernàndez i les dificultats que hi ha per a poder desenvolupar les activitats urbanístiques.

El regidor i portaveu de la formació, Carles Rossinyol, ha posat sobre la taula que “hi ha activitats que es duen a terme des de fa molts anys i que en aquests moments tenen amenaces formals de tancament” per part de l’ajuntament de Sabadell en cas de no complir alguns requisits. Rossinyol considera que aquests problemes es deuen a “l’aplicació desaforada de la normativa urbanística”. Per aquest motiu proposa simplificar la normativa i que la interpretació que se’n fa serveixi per ajudar a la ciutadania i no per ser molt exigents i no dificultar la reactivació econòmica.

Des del PDC creuen que “aquest govern està fent cada vegada una ciutat de Sabadell més petita, on la gent que vol fer coses marxa, la gent que vol regularitzar coses no pot i en comptes de posar-hi facilitats acaben amb l’amenaça de tancar-los el negoci”, ha subratllat Rossinyol.

La formació que substitueix a Convergència defensa que “la disciplina urbanística, les normes sobre autorització i llicència d’activitats, què es pot fer i què no a la ciutat, són molt rígides, creiem que s’han de simplificar i si a sobre les apliquem sense criteri, el desastre és absolut.”. Rossinyol ha matisat que no proposa saltar-se les normes, sinó que la possibilitat interpretativa que ofereix la llei faciliti l’activitat econòmica. Ha posat d’exemple un cas en què si una persona vol regularitzar la seva activitat “ho pugui fer d’una forma que no l’obligui a tancar perquè les obligacions de pagament no li permeten fer front immediatament”, s’hauria de flexibilitzar i permetre continuar les activitats, segons Rossinyol. Finalment el portaveu nacionalista ha recalcat que el govern local és molt dur “amb la gent que aporta molt a la nostra ciutat i, en canvi, encara estem esperant que la Zona Hermètica tanqui, com hauria d’haver passat des de l’1 de juny”, ha conclòs.

Foto portada: Renom, Font, Rossinyol i Beltran, del PDC. Autor: A. Pujadas.

One Comment