Foto de família d'Ara Catalunya, aquest dissabte a Can Balsach. Autor: cedida.

Sabadell, al punt de mira d’Ara Catalunya de cara a les eleccions del 2023

El partit d’essència purament municipalista, Ara Catalunya, ja ha fixat el seu objectiu de cara a les eleccions del 2023: l’expansió territorial. Actualment, aquesta formació té presència en una trentena de poblacions distribuïdes en diferents comarques (Baix Camp, Tarragonès, Vallés Occidental, Priorat, Segrià, entre d’altres) i de cara a l’any que ve vol ampliar aquesta llista amb més ciutats catalanes. Així ho ha exposat l’executiva nacional d’Ara Catalunya, que s’ha celebrat aquest dissabte al Centre Cívic de Can Balsach; un escenari gens casual, ja que l’exregidor d’Unitat pel Canvi, Ramon Vidal, ara líder d’aquesta signatura, vol entrar al ple de la mà d’Ara Sabadell.

Ara Catalunya és un partit polític que originàriament es va crear a Reus, però que la seva òptica municipalista s’ha fet un lloc en diferents poblacions catalanes en els darrers anys. De cara a les eleccions del 2023, d’aquí a un any, volen augmentar la representació de la formació en més municipis i, per aconseguir-ho, han estudiat i perfilat aquelles fites que els queden pendents. Ho han fet en l’executiva nacional del partit, que s’ha celebrat aquest dissabte a Sabadell, al Centre Cívic de Can Balsach, i en el pròxim congrés d’Ara Catalunya es presentaran oficialment les propostes treballades en les reunions que han mantingut fins al moment. Un dels municipis on han posat l’ull és Sabadell; ja ho van fer en els comicis del 2019, on no van arribar al cinc per cent dels vots totals per obtenir representació al ple (es van quedar al 0’6 per cent), i ara ho tornaran a provar de la mà de l’exregidor d’Unitat pel Canvi, Ramon Vidal.

El temps de descompte ja ha començat i el partit entoma el repte d’expandir-se geogràficament amb optimisme: tal com ha destacat el seu president, Josep Maria Pujol, Ara Catalunya “ha sigut capaç de superar una crisi econòmica, una de política i una de sanitària durant la primera dècada de vida del partit”, ja que va néixer l’any 2011 a Reus i, actualment, ja té presència a una trentena més de municipis. De moment, els consells locals es preparen les llistes i els programes electorals i, a Sabadell, Vidal té la intenció de concórrer les municipals del 2023.

Foto portada: foto de família d’Ara Catalunya, aquest dissabte a Can Balsach. Autor: cedida.

Comments are closed.