Sabadell per Palestina

Sabadell amb Palestina carrega contra el PSC

La plataforma Sabadell per Palestina se sent enganyada pel PSC. El vot contrari dels socialistes i l’abstenció d’Esquerra Republicana es van sumar als previsibles vots en contra de CiU, Ciutadans i PP i van evitar aprovar una moció instant al Boicot, Desinversió i Sancions contra Israel impulsada per la plataforma.

La plataforma Sabadell amb Palestina, formada fa poc més d’un any i mig, assegura que “la institució de tots els sabadellencs” segueix sent “còmplice d’un estat criminal” o com a mínim mira cap a una altra banda. Es va rebutjar dijous la moció instant al BDS (Boicot, Desinversió i Sancions) contra aquelles “institucions, entitats, organitzacions o empreses que fomentin, participin, col·laborin o obtinguin benefici de l’ocupació i colonització israeliana de Palestina, abstenint-se d’establir-hi vincles mercantils, de cooperació, o de qualsevol altra mena” fins que no s’acabi l’ocupació.

Sabadell amb Palestina es mostren especialment dolguts amb el posicionament del PSC de Sabadell. El portaveu socialista, Josep Ayuso, va assegurar que la moció “criminalitza el poble israelià amb arguments sectaris, inacceptables i discriminatoris”.

Joc brut

Creuen que els socialistes han jugat brut canviant el seu vot i ensenyen un correu electrònic del grup socialista 72 hores abans de ple comprometent-se a votar a favor de la moció. Els socialistes van decidir votar en contra sense comentar-ho ni reunir-se abans amb l’entitat.

A més, creuen que els socialistes sabadellencs contradiuen ara el posicionament general del PSC, que va aprovar en el consell nacional de febrer de 2014 una resolució sobre l’ocupació israeliana que obre la porta al BDS. Així mateix recorden que la moció ha sortit endavant amb els vots del PSC sense anar més lluny a Terrassa o Ripollet.

Comprensió amb ERC

Més comprensius es mostren amb l’abstenció d’Esquerra Republicana. “Lamentem l’abstenció d’Esquerra Republicana, element que va facilitar que no prosperés la moció i els posiciona (potser sense voler-ho)”. Els insten a encarar un debat pendent. De fet, si Esquerra (que govern amb UpC, la Crida i Guanyem) hagués votat a favor, el canvi de vot del PSC hagués estat intranscendent a efectes del resultat. El portaveu republicà, Gabriel Fernàndez, es va mostrar contrari a l’eina del boicot comercial per solucionar el conflicte: “la història ens demostra que amb el boicot qui més pateix són els dèbils”.

La moció va rebre els vots a favor d’Unitat pel Canvi, la Crida per Sabadell i Guanyem Sabadell (10 vots), el vot en contra del PSC, CiU, Ciutadans i PP (13 vots) i l’abstenció d’Esquerra Republicana (quatre vots). Sabadell amb Palestina assegura que es planteja tornar a portar al ple la moció fins que sigui aprovada.

Foto portada: una acció de l’entitat Sabadell amb Palestina, l’estiu de l’any 2014. Autor: J.L.Lai.

One Comment