Els comuns critiquen ‘l’estil Bustos’ del govern de Marta Farrés

Sabadell en Comú, que es va quedar fora de l’ajuntament a les eleccions municipals de 2019, considera que el govern PSC-Podem porta dos anys de mandat atribuint-se projectes que van ser iniciats pel govern anterior. Per exemple, la promoció d’habitatge públic de la carretera de Barcelona. Alhora, critiquen als socialistes per no demanar que s’executi la pena a la peça de les multes al cas Mercuri. Titllen les propostes de l’actual executiu d’escasses i poc sòlides i desconfien del poder que té com a soci de govern Junts per Sabadell.

A les eleccions municipals de 2019 Sabadell en Comú, a diferència d’en altres territoris, va presentar-se per separat de Podem. Els comuns van quedar fora de l’ajuntament, mentre que Podem va aconseguir entrar-hi amb una regidora, Marta Morell, qui forma part del govern actual juntament amb els socialistes. Ara que es compleixen dos anys de mandat del govern PSC-Podem, els comuns titllen el lideratge de l’alcaldessa, Marta Farrés, de ser, segons la coordinadora del partit, Marta Salido, “d’estil Bustos, comprant suport a canvi de càrrecs”, en referència al fet que hi hagi assessors de Junts per Sabadell al govern de la ciutat.

A més del poder que, consideren els comuns, té Junts al consistori, critiquen que el PSC no es desvinculi de l’etapa Bustos pel que fa al cas Mercuri. En aquest sentit, creuen que l’Ajuntament hauria d’exercir l’acusació particular fins les últimes conseqüències i demanar les penes de presó per als implicats. És per això que el coordinador de Sabadell en Comú, Eduard Navarro, veu complicat que, en un futur, puguin pactar amb els socialistes.

“Ens sentim molt lluny d’aquest govern i veiem difícil col·laborar amb aquest PSC en el futur si no es produeix un clar gir cap a l’esquerra i cap a una gestió austera i amb exigència ètica”, explica Navarro.

Dels dos anys de mandat també critiquen que els projectes que el govern actual promociona van originar-se realment amb l’anterior govern, com són les reformes a parcs infantils o la promoció d’habitatges públics a la carretera de Barcelona. Sobre les propostes del govern de Farrés consideren que aquestes són escasses i poc sòlides, donat que després d’anunciar tancaments, com el del Mercat de Campoamor o el del Gimnàs Municipal, han hagut de rectificar per atendre les demandes dels ciutadans.

En darrer lloc, també critiquen l’escassetat de propostes relacionades amb el medi ambient i dels mecanismes en l’àmbit de participació ciutadana. Tampoc confien, diuen, en la gestió dels fons europeus, ja que creuen que Junts per Sabadell tindrà molta força per decidir el destí d’aquests ingressos.

Foto portada: Edu Navarro, portaveu de Sabadell en Comú, i Joan Berlanga, que va ser el cap de llista l’any 2019, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.

Comments are closed.