Foto portada: Joan Mena, el portaveu i alcaldable d'En Comú Podem. Autora: J. Ramon.

Sabadell En Comú Podem demana una quarta estació de RENFE

Sabadell En Comú Podem celebra l’abaratiment (temporal) del transport públic, però també apunta altres mesures que caldria implementar a curt-mig termini en clau local. Concretament, el portaveu del partit i diputat al Parlament, Joan Mena, defensa una quarta estació de RENFE a l’entorn de Can Llong perquè això donaria servei a 50.000 persones, tal com ha apuntat ell mateix a l’entrada de Sabadell Centre aquest dimarts al matí. Si la situació econòmica no ha millorat a principis del 2023, quan caduquen aquestes mesures de Pla d’Estalvi Energètic, Mena també s’ha compromès a negociar un perllongament de les bonificacions de tren i bus.

Obrir una estació de RENFE a l’entorn de Can Llong i Castellarnau és clau per afavorir l’ús del transport públic des del punt de vista de Sabadell En Comú Podem. El seu portaveu, Joan Mena, ha avançat que el partit ja està treballant per fer-ho realitat i que aprofitaran la negociació de pressupostos per intentar incloure aquesta nova infraestructura a la llista. En cas que la proposta tiri endavant, caldrà matisar-ne els detalls, però a priori Mena apunta que seria un perllongament de la línia que uneix Sabadell Nord i Terrassa Est i creu que seria bo ubicar-la al voltant de Can Llong, una mica més endavant de l’estació abandonada de Castellarnau. Ho ha explicat aquest dimarts a l’estació de RENFE Sabadell Centre.

“Volem que els barris de Can Llong i Castellarnau tinguin la seva estació per poder donar cobertura als 50.000 sabadellencs i sabadellenques que si avui volen agafar Rodalies han de fer un desplaçament encara molt més llarg. Volem pensar que aquesta mesura es pot activar de forma relativament senzilla perquè no cal una gran inversió, ja que tenim la línia Sabadell-Terrassa que passa per aquests barris”.

A banda d’això, Sabadell En Comú Podem celebra la gratuïtat de Rodalies i Mitja Distància des del passat dijous fins a finals de desembre així com les bonificacions dels bitllets multiviatge de l’ATM i la TUS (més info: ‘Cues per comprar els abonaments rebaixats al bus i FGC‘). La mesura, però, és temporal i, en aquest sentit, Joan Mena s’ha compromès a negociar un allargament de les tarifes rebaixades si la situació econòmica i energètica no millora en els pròxims quatre mesos.

Foto portada: Joan Mena, el portaveu i alcaldable d’En Comú Podem. Autora: J. Ramon.

Comments are closed.