Sabadell Guanyarà

Sabadell Guanyarà explicita els seus motius

Malgrat que ja ho van anunciar fa uns dies, el col·lectiu ciutadà Sabadell Guanyarà ha volgut explicitar aquest dimecres les causes per les quals no es presentaran a les municipals ni donaran suport a cap candidatura.

Sabadell Guanyarà va sorgir amb la intenció d’aglutinar ciutadans independents i formar una candidatura d’esquerres a les municipals. Després d’un primer període de recollida de signatures i reunions amb entitats, van entrar a les converses amb ICV, el sector oficialista d’EUiA i dirigents de Podemos. Unes setmanes després en van sortir, assegurant que s’estava arribant a un acord entre les cúpules dels partits deixant al marge les veus més independents.

Aquest dimecres part del seu grup promotor (Jordi Serrano, Eduard Jiménez, Montse González, Albert Gil, Quim Góngora) han comparegut públicament per donar per tancat l’intent. Han reconegut que no han tingut cap sintonia amb ICV i Podem i creuen que la preocupació més clara, en un context de desconfiança, “ha estat la negociació de quotes”, segons ha assegurat Eduard Jiménez.

Sabadell Guanyarà ha estat la primera i principal força en promoure una acord ampli a la ciutat i plantejar la proposta Sabadell en Comú, que volia dir necessàriament de forces molt plurals que es reconeguessin com a tals, mentre la visió que sembla dominant ha estat la retòrica de la unitat que no reconeix la pluralitat de posicions que es necessiten per obrir una nova etapa a la ciutat”, ha insistit Jiménez.

Així que finalment, com ja van dir fa dies, no hi ha hagut entesa i el col·lectiu, tot i plantejar-se presentar-se a les eleccions, ha decidit no fer-ho. ·No serem una candidatura més ni contribuirem a la confusió o a la fragmentació”, ha insistit Jiménez.

Per la seva part, Jordi Serrano ha mantingut que l’esquerra a la ciutat viu una crisi molt greu, “la més important des de 1981”, en referència a la trencadissa del PSUC. Sabadell Guanyarà es reunirà una vegada es celebrin les eleccions per analitzar la situació. Desitgen els millors resultats “per tots els que volen una nova etapa a la ciutat”.

Foto portada: grup impulsor, el dia que es va presentar. Autor: J.d.A.

5 Comments