Sabadell Guanyarà

Sabadell Guanyarà ho deixa estar del tot: és “inviable” una candidatura ciutadana

El grup promotor de la candidatura ciutadana Sabadell Guanyarà ha abandonat les converses amb ICV, un sector d’EUiA i Podemos per arribar a una candidatura conjunta de part de l’esquerra local.

Sabadell Guanyarà ha format part de les converses que, segons diverses fonts, avancen cap a un acord a l’espera de l’Assemblea Oberta d’aquest dissabte. Però ja aquesta setmana no han assistit a cap més reunió. Segons un comunicat fet públic aquest dijous, creuen que fer una candidatura ciutadana ja és “inviable”. En primer lloc, perquè falten poc més de dos mesos per a les municipals i en segon lloc per les trabes que les maquinàries d’ICV-EUiA i Podemos posen al projecte, en opinió de Sabadell Guanyarà.

El grup promotor ha defensat la presència de persones sense militància en cap partit i un procés de selecció de la llistes obert. Però les seves propostes no han estat majoritàries dins de les meses de negociació. “Ja no és possible ni l’elaboració d’un programa amb la ciutat, ni una campanya que arribi fins al darrer racó de la ciutat, ni un sistema de primàries obertes (no hi ha temps material) ni un sistema de validació de la candidatura”, lamenten en el comunicat. Creuen que ICV-EUiA i Podemos, com altres formacions, estan legitimats per a arribar a acords entre partits però els emplacen a “no falsejar el caràcter de la seva proposta” i vestir-la com a ciutadana.

Sabadell en comú, la Crida, Guanyem…

Com fa dies Procés Constituent, Sabadell Guanyarà surt així finalment de les converses per arribar a una candidatura similar a la impulsada a Barcelona o Terrassa i que es pot anomenar ‘Sabadell en comú’. Des de fa més d’un any s’articula també la Crida per Sabadell, que sorgeix des de l’Entesa i la CUP més el Moviment Popular de Sabadell, i va cobrint etapes. Finalment fa una setmana va sorgir una nova candidatura amb intenció de presentar-se, ‘Guanyem – Sí se puede’, impulsada per la portaveu d’EUiA a la ciutat, Marisol Martínez, en guerra oberta amb la seva direcció a Catalunya.

Foto portada: grup promotor de Sabadell Guanyarà. Autor: J.d.A.

 

2 Comments