Sabadell amb Forcadell

Sabadell mostra el seu suport a Carme Forcadell

Més de 300 persones s’han aplegat aquest dijous al Racó del Campanar per donar suport a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, que declararà com a investigada al TSJC per haver permès la votació de les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent.

La manifestació ha estat convocada per l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència per “expressar l’insubornable compromís en la defensa de les institucions i dels principis democràtics que la sustenten”, com explica el manifest.

Juli Fernàndez, igual que els alcaldes de les altres ciutats on s’han fet les concentracions, ha estat l’encarregat de llegir aquest manifest, on es denuncia que “la judicialització de la política ha empobrit i malmès alguns dels fonaments del sistema democràtic” i “la manca de voluntat del govern espanyol per resoldre un problema polític”.

Persecució judicial

El manifest també ha refermat la idea de convocar un referèndum, que consideren que és “la solució de més alt consens en el sistemes democràtics avançats per acordar les grans decisions de futur”. Després de llegir-lo, els diferents assistents a la manifestació han entonat Els Segadors.

El coordinador de Sabadell per la Independència, Francesc Baró, ha denunciat “la persecució que està iniciant l’estat espanyol a instàncies judicials, que no permeten els debats al Parlament”. Baró s’ha mostrat convençut que “haurem de tornar a sortir moltes vegades” i que això és la prova del suport de la societat civil als representats polítics.

Concentració al TSJC

La presidenta d’Òmnium Cultural a Sabadell, Montserrat Mateu, ha volgut afegir que “hi ha una constant agressió a tot el procés arribant a límits inaudits de prohibir debatre” ja que, segons ella “parlar és una cosa que s’hauria de poder fer lliurement en qualsevol seu parlamentària”.

La concentració ha servit de pretext de la convocatòria de divendres, on les entitats independentistes animen a anar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) quan Forcadell hi entri per declarar.

Foto portada: un moment de la concentració. Autor: David B.

4 Comments