Foto portada: Rosa Salido, de la plataforma per la municipalització del SAC, presentant la protesta de dilluns a les 17.30 hores. Autor: cedida.

S’anuncien protestes contra la pujada d’impostos del 15 per cent

Protestes, coincidents, però per separat amb la pujada del 15 per cent d’impostos a l’horitzó. Una quinzena d’organitzacions (entre elles l’oposició d’esquerres a l’Ajuntament) han anunciat una concentració a les portes del ple municipal del proper dilluns contra l’increment de les ordenances fiscals. D’altra banda, la Federació d’Associacions de Veïns també es concentrarà en contra, amb mitja hora de diferència, i presenta una moció pròpia al ple.

Una quinzena d’organitzacions polítiques i socials han presentat aquest divendres la seva oposició rotunda a les ordenances fiscals, que es van aprovar de forma provisional fa algunes setmanes tant pel PSC com per Junts, ara socis de govern. Entre els convocants de la concentració de protesta hi ha Esquerra Republicana de Catalunya i la Crida per Sabadell. Posteriorment s’ha sumat també Sabadell En Comú Podem. A nivell social, en formen part l’Agrupació de Veïns de Gràcia, el Moviment Veïnal del Sud o Tots per Can Deu. Consideren que la pujada d’impostos és “abusiva” i “classista” i fan una crida a sortir al carrer a protestar-hi.

Critiquen la despesa en la programació nadalenca, que voreja el milió d’euros de forma oficial, o la compra (recompra segons algunes interpretacions) del Museu del Gas per 3,2 milions d’euros, així com l’increment de despesa que ha comportat l’entrada de Junts al govern (una regidora a dedicació completa més i dos assessors). Mentrestant es pugen els impostos a causa del dèficit. Menció apart mereix la taxa de residus, que es duplicarà l’any vinent, en dos rebuts diferents. Aquesta concentració està prevista per dilluns a les 18.30 hores.

La FAV, contra l’augment “abusiu”

La Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell ha convocat també una concentració pel mateix motiu, en aquest cas, a les 19 hores. La FAV porta una moció al ple contra l’augment “abusiu” d’impostos i taxes que s’haurà de debatre a la sala de plens.

Aprovades de forma provisional

D’altra banda, val a dir que les ordenances fiscals del 15 per cent s’han aprovat, però de forma provisional. Ara s’ha tancat el període per presentar al·legacions (podien fer-ho grups municipals, entitats i particulars). Abans que acabi l’any el ple haurà de debatre la proposta definitiva, que entrarà en vigor el proper 1 de gener.

Més informació:

Foto portada: Rosa Salido, de la plataforma per la municipalització del SAC, presentant la protesta de dilluns a les 17.30 hores. Autor: cedida.

Comments are closed.