Paperetes vot

Si voleu votar per correu a les municipals, ara és l’hora de demanar-ho

El termini per sol·licitar el vot per correu de les eleccions municipals s’ha iniciat aquest dimarts i estarà obert fins el dia 14 de maig.

El procés per votar per correu consta de tres fases. En primer lloc, cal demanar-ho, i hi ha temps fins el dia 14 de maig. En segon lloc, la delegació provincial de l’Oficina del Cens Electoral corresponent trametrà per correu certificat tota la documentació. Ho farà a partir del dia 4 de maig. Finalment, cal remetre per correu certificat abans del dia 20 de maig el sobre de votació amb la papereta de vot, adreçat al president o presidenta de la mesa. Un cop feta la sol·licitud de vot per correu, no es podrà votar presencialment.

No residents a l’estranger

Les persones que es troben temporalment a l’estranger, entre la convocatòria de les eleccions i el dia de les eleccions, podran exercir el dret al vot un cop inscrites en el Registre de matrícula consular com a no resident. La sol·licitud s’ha de lliurar personalment a les oficines consulars o a les seccions consulars de les ambaixades del 31 de març al 25 d’abril. L’imprès de sol·licitud es pot recollir en les oficines consulars de carrera o seccions consulars d’ambaixada, o també, es pot descarregar telemàticament al web electoral Locals 2015  o al web del ministeri d’Afers Exteriors.

Foto portada: paperetes de vot a les europees d’aquest mes de maig. Autor: J.d.A.

Comments are closed.