Muriel Casals

S’inicia el procés per atorgar a Muriel Casals la Medalla de la Ciutat al Mèrit Ciutadà

El ple municipal ha aprovat, amb l’única abstenció de Ciutadans, iniciar els tràmits per donar la Medalla de la Ciutat al Mèrit Ciutadà, a títol pòstum, a Muriel Casals.

El punt ha tingut el vot a favor d’Unitat pel Canvi, Esquerra, la Crida, CiU, el PSC, Guanyem, el PP i els regidors no adscrits Lluis Monge i Carles Bosch. Només s’ha abstingut Ciutadans. El seu portaveu, Adrián Hernández, ha assegurat que estava d’acord en atorgar la Medalla de la Ciutat a Casals per la seva aportació a l’estudi de la història industrial i econòmica de Sabadell. Així mateix, ha sol·licitat a l’Ajuntament que desencalli els expedients acumulats per donar la Medalla de la Ciutat altres ciutadans, com també ha fet en certa manera Monge.

Tot i així, l’alcalde Juli Fernàndez, ha assegurat que no hi ha cap expedient iniciat per donar la Medalla de la Ciutat a ningú. Sí propostes d’entitats i particulars. Es preveu que la Medalla de la Ciutat es pugui lliure, a títol pòstum, durant aquesta primavera.

Casals va néixer a Avinyó, sent filla de l’advocat sabadellenc Lluis Casals, que s’hi va exiliar després de la Guerra Civil, tot retornant a Sabadell en la postguerra. Muriel Casals va créixer a Sabadell i va passar-hi l’adolescència, fins que es va traslladar a Barcelona, on va residir fins al final de la seva vida. Casals va mantenir un cert vincle amb Sabadell, a qui va destinar alguna de les seves investigacions econòmiques, per exemple, a la indústria tèxtil.

Comments are closed.