SMATSA recorrerà l’arxivament de la querella contra el govern Serracant

L’empresa SMATSA recorrerà l’arxivament provisional de la querella per prevaricació que van presentar contra bona part de l’anterior govern de Sabadell començant per l’exalcalde Maties Serracant. El màxim responsable de l’empresa, Eugenio Díaz, assegura que respecta les decisions judicials però sosté que el canvi del titular del jutjat d’instrucció número 3 els ha perjudicat deixant la investigació a mitges. 

Segons el director general de l’empresa Serveis Medi Ambient SA, Eugenio Díaz, recorreran per diversos motius. Asseguren que no es tracta de cap invenció ni suposicions. La querella es va interposar l’estiu de l’any 2017 i s’ha tramitat durant dos anys. “A l’inici Serracant i la seva banda del voltant van dir que s’arxivaria però han passat dos anys, s’ha declarat causa complexa amb la conformitat de la fiscalia i s’ha dit que si no hi hagués fonament hauria caigut a la primera de canvi”. De fet, Díaz lamenta que ha canviat la titular del jutjat i en part en responsabilitza a això de l’arxivament:

“La jutgessa instructora que havia pres declaració als investigats i testimonis havia entès molt bé el fil conductor que motivava la nostra demanada. Però ara hi ha un canvi de jutge i això ha afectat perquè aquest jutge no va escoltar les declaracions i aquest canvi no ha estat beneficiós per entendre la globalitat de la nostra querella”.

Díaz es mostra sorprès perquè l’arxivament es fa en una interlocutòria relativament breu. Ressalta que la fiscalia s’oposa a l’arxivament. “El jutge no ha fet cas a la fiscalia i ha deixat al taulell declaracions d’algunes persones que s’havien demanat. Per exemple nosaltres demanàvem la compareixença d’un funcionari que va declarar en seu judicial que va rebre un informe tècnic contra SMATSA que no havia fet ell i volien que el signés. Això es quedarà entre les diligències pendents de practicar”. Díaz demanarà per tant que no es deixi sobre la taula aquesta declaració i dues més.




D’altra banda, Díaz insisteix que “hi ha coses que xirrien” i que per això recorreran l’arxivament provisional. “El que diem és que volien carregar-se SMATSA, ofegar-la econòmicament i a partir d’aquí treure-la de la concessió”, finalitza. A més, insisteix, s’han emprat eines pròpies de l’escrache o l’assenyalament contra l’empresa: “ens han punxat les rodes dels cotxes, han posat pintades per totes bandes i enganxines contra nosaltres. Per un costat hi havia el costat institucional i després tota la mobilització del seu entorn amb fórmules totalitàries i d’assenyalament d’algú com si fos un enemic a qui vol eliminar de la ciutat. No és normal”.

Díaz insisteix que la relació entre la seva empresa i el quatripartit va canviar a partir de la tardor de l’any 2017, quan el ja exassessor municipal Jordi Colomer, vinculat a la CUP, va ser fitxat pel govern municipal. Abans, amb Juli Fernàndez a l’alcaldia i Xavi Guerrero com a regidor, les relacions van ser les “habituals”.

Foto portada: Eugenio Díaz, en una imatge d’arxiu. Autor: David B. 

Comments are closed.