La consellera de Feminisme i Igualtat, Tània Verge. Autor: ACN.

El consell (molt criticat) de la consellera d’Igualtat sobre el vídeo sexual de Waka

La consellera de Feminismes i Igualtat, Tània Verge, ha fet una crida pública des de la xarxa social Twitter a no compartir el vídeo sexual viral de la discoteca Waka, on una parella, probablement menors, practica sexe oral i són gravats, sense consentiment. No obstant, el comentari de Verge ha rebut moltes crítiques perquè precisament podria haver fet encara més conegut el vídeo.

La gravació, feta la nit del passat divendres a dissabte a Waka, es va viralitzar especialment a partir de dilluns tant a TikTok com a Twitter. La consellera Tània Verge ha volgut fer una crida pública aquest dimarts a la tarda a “no compartir el vídeo” perquè “l’impacte psicològic sobre les persones afectades pot ser devastador” i recorda que “la gravació i la difusió d’imatges sense consentiment són delictes, com també ho és compartir-les”.

No obstant, les paraules de Verge no han caigut gaire bé entre la comunitat tuitaire. Si volia reduir el camp d’actuació del vídeo (que tampoc és tan fàcil d’obtenir, sí alguna captura o fotografia), alguns tuitaires han evocat el conegut efecte Streisand, que ve a dir que si s’intenta amagar o censurar una informació al final se li acaba donant més difusió. Verge ha rebut tota una allau de crítiques.

https://twitter.com/TortillaBlaster/status/1607750121797607426?s=20&t=OJ1EbVOC9tJBIpULICVVbQ
https://twitter.com/miquetaaa/status/1607754685607251968?s=20&t=OJ1EbVOC9tJBIpULICVVbQ
https://twitter.com/petitcomite_/status/1607975418539163648?s=20&t=OJ1EbVOC9tJBIpULICVVbQ

Més informació:

Foto portada: la consellera de Feminisme i Igualtat, Tània Verge. Autor: ACN.

Comments are closed.