El conseller Roger Torrent amb l'alcaldable d'ERC Sabadell, Gabriel Fernández, i representants del comerç local. Aquest divendres al Passeig. Autora: J. Ramon

Torrent (Empresa) confia que un govern independentista milloraria la salut del comerç local

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha visitat Sabadell per detectar els principals reptes i també oportunitats del comerç local en un context especialment convuls com l’actual. El republicà s’ha reunit amb el grup municipal d’ERC i alguns representants de la petita i mitjana empresa per encarar millor tant el rumb del govern català com municipal. Té clar que l’estratègia ha de passar per un model independentista i que sense pressupostos no hi haurà avenços. Per això allarga la mà a aquelles formacions que de moment se’n desmarquen, com Junts per Catalunya o la CUP.

Els preus del lloguer així com la crisi energètica són dues de les principals amenaces que ofeguen l’economia; especialment la de menys envergadura, com la local. És per això que el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, s’ha reunit amb diferents ens comercials de la ciutat aquest divendres a la tarda, abans de participar a l’acte Sabadell amb Vàlua a la Fundació 1859 Caixa Sabadell, per valorar la situació actual i buscar solucions. El republicà, que va ser president del Parlament entre el 2018 i el 2020, defensa que per agafar oxigen i recuperar la musculatura perduda en els darrers dos anys cal aconseguir primer la independència de Catalunya.

“Si som independentistes és justament perquè volem un estat que tingui les eines suficients per poder ajudar a millorar les condicions de vida materials dels nostres conciutadans. Som independentistes perquè veiem la limitació de les eines que té la Generalitat de Catalunya mentre depèn de l’Estat”.

Torrent, però, ha recuperat les principals mesures que ha impulsat el govern català, liderat per Pere Aragonès (ERC), en els últims mesos per intentar combatre la inflació, com la regulació de l’índex de preus dels lloguers o el paquet d’estalvi energètic. “Aquesta mesura ha d’impactar en el mercat, però el que passa és que, altre cop, topem amb les limitacions de l’Estat. El Tribunal Constitucional redueix les nostres capacitats d’actuació”, ha insistit el conseller en referència a la primera mesura.

El conseller Roger Torrent reunit amb representants del comerç local. Aquest divendres. Autor: cedida.

L’alcaldable d’ERC a Sabadell, Gabriel Fernández, ha donat suport al discurs de Torrent i també ha defensat les línies de treball que vetllen per potenciar la petita i mitjana empresa. De fet, l’anterior coordinador de PIMEC al Vallès Occidental, Jordi Obradors, i la presidenta de Sabadell Comerç Centre, Eva Fernández, han acompanyat Torrent i Fernàndez durant la ruta.

Els pressupostos són determinants

Torrent ha lligat els pressupostos amb les infraestructures que afecten Sabadell i el Vallès, des de la construcció d’escoles i residències públiques fins al Quart Cinturó. En aquest sentit, el nou conseller de Territori és el sabadellenc i exalcalde Juli Fernàndez, amb qui Torrent assegura estar constantment en contacte per avançar en matèria de ciutat i comarca. Ells, però, es mostren contraris a la també denominada B-40.

Foto portada: el conseller Roger Torrent amb l’alcaldable d’ERC Sabadell, Gabriel Fernández, i representants del comerç local. Aquest divendres al Passeig. Autora: J. Ramon.

Comments are closed.