Foto portada: el regidor republicà Pere Farrés, el conseller Roger Torrent i el gerent de CIPO, Xavi Martínez, aquest divendres. Autor: @CIPO via Twitter.

Torrent (Empresa i Coneixement), a L’Amanidor

A vegades sembla, si no és del tot cert, que els socis de govern es contraprogramen. Amb poques hores de diferència la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró (Junts), compartia tribuna aquest divendres al matí amb el gruix del món econòmic a la Cambra de Comerç per defensar l’acord per la Ronda Nord, del que ERC en renega. Sense gaire distància, el conseller d’Empresa i Coneixement, Roger Torrent (Esquerra), ha visitat Sabadell. Concretament la nova iniciativa social de CIPO al Casal Cívic de la Creu de Barberà, L’Amanidor. Els republicans aposten pels “llocs de treball de qualitat”.

En l’organigrama el conseller més empresarial del Govern hauria de ser l’expresident del Parlament Roger Torrent, ja que ocupa la cartera d’Empresa i Coneixement. Però, paradoxes de la realitat, qui ha tingut aquest tractament de facto aquest divendres ha estat la sabadellenca Lourdes Ciuró, titular de Justícia. S’ha rodejat de la pràctica totalitat del món econòmic a la Cambra de Comerç.

Per la seva banda, Torrent ha escollit un escenografia més social. Aquest divendres ha estat al Casal Cívic de la Creu de Barberà, el menjador del qual s’anomena L’Amanidor i forma part d’un nou projecte socioeconòmic impulsat per la cooperativa CIPO de la mà de l’escola d’educació especial Xaloc. Torrent, i la direcció republicana sabadellenca, han escollit aquest emplaçament per trobar-se amb els agents econòmics sabadellencs.

Un dia en tot cas important per l’Amanidor, ja que és el primer amb contracte laboral per l’alumnat de Xaloc que ara ja ha aconseguit la inserció laboral.

“Sabadell ha de generar llocs de treball de qualitat”

Segons fonts republicanes (la trobada no ha tingut premsa), Torrent ha defensat que el govern català està impulsant la transformació productiva de Catalunya, recuperant pes industrial, captant inversions i ajudant les pimes a digitalitzar-se. D’altra banda, ha fet esment al necessari suport a projectes d’Economia Social i Solidària (ESS) o cooperatius com el de L’Amanidor.

Per la seva part, el portaveu republicà a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, ha assegurat que Sabadell ha de ser capital en la captació d’inversions perquè “la qualitat de la nostra activitat econòmica és condició sine qua non per al benestar dels nostres veïns”. Fernàndez creu que cal orientar el teixit productiu local cap a “sectors amb alt valor afegit, que creïn llocs de treball de qualitat i respectuosos amb el medi ambient”.

Tot el contrari del que consideren que faria el macroprojecte Sabadell Surfcity, del que la setmana vinent se’n parlarà abastament ja que passarà pel ple municipal per primer cop amb previsible protesta contrària a la plaça Sant Roc.

Foto portada: el regidor republicà Pere Farrés, el conseller Roger Torrent i el gerent de CIPO, Xavi Martínez, aquest divendres. Autor: @CIPO via Twitter.

Comments are closed.