Reunió entre els representants de l'Arc Metropolità i el PEMB, aquest dijous. Autora: Lucia Marin

Trobada institucional per defensar els interessos metropolitans

El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) és una associació que pretén potenciar els recursos del territori per afrontar el futur amb les millors condicions possibles. Aquest dijous s’ha reunit amb una dotzena de regidors i alcaldes de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità per abordar els principals reptes que tots ells hauran d’entomar en la pròxima dècada. La reunió s’ha celebrat a l’Ajuntament de Sabadell, on han començat a donar forma al programa ‘Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2030’.

Una dotzena de representants de l’Arc Metropolità (una aliança de ciutats que conformen la segona corona metropolitana) s’han reunit aquest dijous amb el president de la Comissió Executiva del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, Jordi Martí. El PEMB és una associació privada que té per objectiu identificar les necessitats d’aquest territori a mig termini i per això actualment està desenvolupant un pla estratègic que ha presentat en una encara primerenca reunió a l’Ajuntament de Sabadell.

“Els principals objectius de futur passen per aquest territori: en termes d’habitatge, de transformació econòmica, d’alimentació, de mobilitat… Per tant, poder parlar amb els alcaldes de les ciutats mitjanes de l’Arc Metropolità sobre els grans reptes de futur de la gran regió de Barcelona ha estat un pas decisiu per construir un pla que ha d’estar enllestit a la tardor”, ha celebrat Jordi Martí.

Marta Farrés és l’alcaldessa de Sabadell i també la presidenta d’aquesta aliança de municipis de la segona corona metropolitana que vol guanyar pes a l’hora de prendre decisions (més info: ‘Farrés, primera presidenta de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità‘). Aquest dijous ha estat l’amfitriona d’una reunió que ha acabat amb un primer esborrany de les indicacions i accions que s’aplicaran en un futur:

“S’ha d’abordar el debat de país més enllà de les ciutats i, per tant, cal elevar-ho a aquest entorn de regió. Això fa que s’hagi de treballar molt i molt intensament perquè hi ha molts elements i moltes capes, però hi continuarem treballant”, assegura Farrés.

En la trobada d’aquest dimarts, quan la PEMB ha començat a donar forma a ‘Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2030’, hi ha assistit els alcaldes de Martorell, Rubí i Granollers i regidors de Presidència de la resta de municipis, com la de Terrassa, el de Mataró o representants del consistori de Mollet del Vallès. Es tracta d’una trobada més per enfortir la xarxa de relacions i dotar de més pes aquesta entitat que vol defensar els interessos dels ajuntaments metropolitans amb la seva pròpia veu (més info: ‘Sabadell s’adhereix a la nova Associació de Municipis de l’Arc Metropolità de Barcelona‘).

Foto portada: Reunió entre els representants de l’Arc Metropolità i el PEMB, aquest dijous. Autora: Lucia Marin

Comments are closed.