Foto portada: Jordi Turull i Lourdes Ciuró. Autor: David Chao.

Turull: “m’ocupa i em preocupa compactar el front independentista”

L’exconseller de Presidència i exportaveu de la Generalitat, Jordi Turull, ha visitat Sabadell per reflexionar sobre la independència de Catalunya amb gairebé una vuitantena de persones. Ho ha fet acompanyat de l’actual consellera de Justícia, la sabadellenca Lourdes Ciuró, i el portaveu de Junts per Sabadell, Lluís Matas, al Casal Pere Quart. Turull recorda que “no han acabat la feina” i defensa que cal “compactar” el front independentista per aconseguir el seu objectiu.

La missió de Jordi Turull aquest dijous a Sabadell era intercanviar sensacions amb les persones que assistissin al seu col·loqui. En una atenció prèvia als mitjans de comunicació ha assegurat que “la feina que més m’ocupa i em preocupa és compactar el front independentista”. Desconfia de la taula de diàleg que defensen partits com Esquerra Republicana perquè “negociar sense mobilització i pressió al carrer seria d’una gran ingenuïtat”. Turull ha defensat perquè cal optar per la via que defensa Junts:

“La meva impressió és que hi ha una voluntat per part del PSOE d’anestesiar el moviment independentista, d’anar passant, d’anar fent bullir l’olla perquè no compleix absolutament en res i no se li veu les ganes”.

En aquest sentit, Turull també ha recordat les vegades que el govern espanyol ha “enganyat” al govern català com un argument per no confiar en aquesta taula de diàleg. Per això defensa descentralitzar l’atenció de la negociació i centrar-la en la compactació de les forces independentistes.

Jordi Turull també ha volgut demostrar la seva gratitud i agraïment amb tots els qui li van donar suport quan estava a la presó. Ha assegurat que malgrat semblar que les cartes servien de poc, en realitat eren molt importants: “Quan estaves deprimit a la presó i et venia un funcionari per dir-te que tenies 50 cartes, recuperaves la força. I tant que servien, les cartes; i molt!”, ha reconegut en el col·loqui posterior al Casal Pere Quart.

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: Matas, Turull i Ciuró, a la sala d’actes del casal Pere Quart. Autor: David Chao.

Comments are closed.