Una delegació del govern local viatja a Madrid per tractar temes estratègics de ciutat

  • S’han entrevistat amb els diputats sabadellencs Rufiàn, Ciuró i Domènech.

  • S’han abordat diverses qüestions relatives a infraestructures i economia.

L’alcalde, Juli Fernàndez, el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, i la tinenta d’alcalde de Promoció i Participació, Marisol Martínez, acompanyats per un equip tècnic, han viatjat aquest dimarts a Madrid per tractar diferents temes d’interès municipal.

L’agenda de treball de la jornada s’ha iniciat a primera hora del matí amb una reunió amb la Subdirección General de Gestión del Fondo Europeo de Desarrollo Regional a fi de tractar sobre projectes europeus en què la ciutat hi participa, entre ells l’estratègia DUSI de desenvolupament urbà sostenible.

Posteriorment, la delegació s’ha traslladat al Congrés dels Diputats on s’ha entrevistat amb els diputats sabadellencs, Gabriel Rufián (ERC) i Lourdes Ciuró (PDeCat) amb qui han tractat temes de ciutat. Així mateix, l’alcalde ha conversat amb el també diputat sabadellenc Xavier Domènech (En Comú Podem). Juli Fernàndez, ha destacat que “ens cal la col·laboració dels diputats i les diputades de la ciutat per millorar molts aspectes de la vida dels sabadellencs que es poden treballar des de molts àmbits. Com més ampli sigui el front de treball, com més consens aconseguim en temes amplis i estratègics, més i millor feina podrem fer.”

Rufián ha indicat la importància del Congrés dels Diputats per millorar les condicions de vida de les persones. Al seu parer, “els diputats podem incidir en aspectes globals, però també en millores concretes del territori. Esmenes en els pressupostos que millorin la capacitat de gestió dels municipis o l’acompanyament a Sabadell en reclamacions de millora de les condicions de vida de les persones, com són millores en RENFE. Són contribucions que podem fer i amb les quals estem inequívocament compromesos”.

Infraestructures i economia

A la reunió, en relació amb les infraestructures, s’han tractat aspectes de servituds aèries, vinculats a l’Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA), temes de RENFE relatius a les inversions a la ciutat o l’adequació del baixador de Castellarnau abans que hi hagi l’estació de Can Llong. També s’han abordat qüestions concretes com l’edifici de Correus, com a infraestructura estratègica. En relació a la Llei de Pobresa Energètica, han exposat una inquietud important per al govern municipal com és revertir els beneficis de les subministradores per tal que assumeixin el cost de la pobresa energètica.

Respecte a la Llei d’Estabilitat Pressupostària s’ha demanat la seva revisió de manera que permeti als Ajuntaments invertir una part més gran dels estalvis acumulats després de cinc anys de superàvit que ara no permet la normativa en vigor. En aquest sentit, Fernàndez, considera “absurd que els municipis tanquem en superàvit quan tenim moltes mancances. S’hauria d’anular la llei de la despesa perquè el superàvit es pugui reinvertir directament”. Així mateix, en l’àmbit econòmic, s’ha plantejat el tema de la Llei de Contractes, que actualment es negocia al Congrés. Especialment la disposició addicional 27 de la proposta de Pressupostos Generals de l’Estat que limita la capacitat dels ajuntaments per internalitzar serveis municipals.

Trobada amb l’alcaldessa de Madrid

A la jornada també s’ha fet una visita a les instal·lacions de l’emissora escola municipal de ràdio, M21. Un projecte de formació radiofònica que acull alumnes de diferents universitats madrilenyes, mitjançant convenis de col·laboració i cursos de l’Agencia para el Empleo, des d’on s’imparteixen diferents cursos de locució o de tècnic de so. La visita ha finalitzat amb una trobada a l’Ajuntament de Madrid amb l’alcaldessa, Manuela Carmena.

Foto portada: Juli Fernàndez, Manuela Carmena i Marisol Martínez a Madrid. Autor: Cedida.

Comments are closed.