Una guillotina per a Felip VI

Tercer aniversari del 3 d’octubre de 2017. El dia de la major mobilització dels darrers anys, tant a Sabadell com a Catalunya. Aquella jornada, que va llençar al carrer milers de persones (no només independentistes) impactades per l’actuació policial durant el referèndum unilateral de l’1 d’octubre, va acabar amb el cèlebre discurs del rei Felip VI a la nit. 

Aquest dissabte el Comitè de Defensa de la República ha instal·lat una guillotina (simbòlica) dedicada al monarca, al Racó del Campanar, al costat de l’escultura La campana de Tàpies. En un missatge difós a la xarxa Twitter han assegurat que “en el tercer aniversari del discurs ‘A por ellos’ hem volgut expressar el nostre “amor” al monarca espanyol.

Aquest diumenge la guillotina ja no era visible al Racó del Campanar. La guillotina és un element fortament vinculat a la Revolució Francesa. Per la guillotina va passar no només el monarca francès de l’època, Luis XVI, el 21 de gener 1793, sinó també bona part de la seva família, entre altres moltes persones.

Foto portada: la guillotina, al Racó del Campanar. Autor: @CDRSabadell via Twitter.

Comments are closed.