Foto portada: la piulada del PSC que ha irritat centenars de catalanoparlants.

Una piulada del PSC celebrant la capitalitat de la cultura catalana en castellà encén Twitter

Twitter el carrega el diable i no hi ha xarxa social més relliscosa i plena de pells de plàtan que la de l’ocellet. Aquest dijous el PSC de Sabadell ha irritat desenes d’usuaris de la xarxa nord-americana. El motiu? Una piulada en castellà celebrant que Sabadell serà Capital de la Cultura Catalana el 2024.

El Partit dels Socialistes alterna, a Twitter, a les seves comunicacions habituals i als seus propis actes, les dues llengües oficials de Catalunya: el català i el castellà. Aquest dijous ha celebrat amb una piulada en castellà que Sabadell serà Capital de la Cultura Catalana l’any 2024 en castellà. La diferència entre les dues llengües, en aquesta frase, a més és molt curta: l’accent tancat de será i la preposició en.

https://twitter.com/PSCSabadell/status/1372526478148182020?s=20

La piulada s’ha publicat a quarts de dues del migdia i de seguida ha començat a rebre comentaris sobre la inoportunitat de celebrar en castellà la capitalitat de la cultura catalana. Molts usuaris ho han vist com una paradoxa, altres com un menysteniment al català i altres directament com un insult. En menys de 12 hores, s’ha acostat als dos centenars de comentaris, alguns àcids, la majoria crítics i, propi de Twitter, altres més aviat insultants. Entre els missatges crítics, el de la Plataforma per la Llengua del Vallès Occidental o la diputada al Parlament per Junts per Catalunya Aurora Madaula.

https://twitter.com/Aurora_Madaula/status/1372589549331869698?s=20

Justament aquest dijous es va saber que Sabadell ha estat escollida per l’organització que fa aquesta distinció com Ciutat Capital de la Cultura Catalana per a l’any 2024. Ara s’haurà de definir la programació amb un pressupost estimat de 500.000 euros per a fer activitats entre gener i desembre de 2024. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, va assegurar dijous a la tarda que es potenciaran els elements singulars de la ciutat, com l’Orquestra Simfònica, els Amics de l’Òpera o les entitats teatrals (Teatre del Sol o Joventut de la Faràndula, de ben segur també el Centre Sant Vicenç) però també les entitats regionals.

Foto portada: la piulada del PSC que ha irritat centenars d’usuaris de la xarxa de l’ocellet.

Comments are closed.