José Luis Valdivieso, Josep López i Ernest Payá, a Cal Balsach. Foto. cedida.

Unitat pel Canvi emplaça als socis de govern a “estar a l’alçada”

Assemblea d’Unitat pel Canvi aquest dimarts a Cal Balsach per debatre com encara la segona part del mandat. La coalició d’esquerres segueix recordant que hi ha un compromís implícit de rellevar Juli Fernàndez com alcalde aquest mes de juny i investir-ne un de nou a partir dels resultats de les eleccions de maig de 2015.

Segons aquesta línia, el portaveu d’Unitat pel Canvi i primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga, seria l’alcalde fins a finals del mandat, l’any 2019. Totes les formacions negocien des de fa setmanes aquest extrem. Fins ara i en principi Guanyem veu més riscos que beneficis en el relleu a l’alcaldia. La Crida per Sabadell té assemblea prevista per aquest divendres 5 de maig. ERC manté que si els socis es posen d’acord en un nom, Juli Fernàndez deixarà de ser alcalde. UpC demana als socis “estar a l’alçada”:

La gent d’esquerres de Sabadell a les eleccions del 2015 ens van fer un encàrrec molt clar: poseu-vos d’acord, feu-los fora i remunteu la ciutat… i tots vam estar a l’alçada al juny del 2015 quan vam garantir un nou alcalde i vam formar més tard un govern amb tota l’esquerra neta de corrupció”. Per Payà, doncs, “ara també toca que totes les organitzacions estiguin a l’alçada, encarant amb responsabilitat la segona part del mandat, tal i com vam acordar. Estem segurs que així serà”, ha assegurat el membre de la coordinadora d’UpC, Ernest Payà.

Així mateix, la segona llista més votada el 2015 (la primera va ser el PSC) recorda que el compromís del govern d’esquerres era tenir “lideratges compartits”. Això val pel relleu a l’alcaldia i també pel fet que part de la coalició veu amb recel el protagonisme públic de Juli Fernàndez. Tot i així, fan una valoració “en general positiva” de l’acció de govern. Expressen la seva convicció que les quatre organitzacions que comparteixen govern “continuaran estant a l’alçada de les necessitats de la ciutat” i que garantiran un govern “fort i estable”.

Foto portada: José Luis Valdivieso, Josep López i Ernest Payá, a Cal Balsach. Foto. cedida.

Comments are closed.