Escola de Música

Unitat pel Canvi vol que l’Escola Municipal de Música s’acosti a més barris

Unes 700 persones han començat recentment el curs a l’Escola de Música i el Conservatori Professional de Sabadell. El grup municipal d’Unitat pel Canvi es felicita pels resultats però assegura que caldria descentralitzar els ensenyaments musicals i millorar d’una vegada l’estat dels equipaments.

L’Escola Municipal de Música té tres seus. Una al carrer Sant Oleguer, al Centre, l’altra al carrer Jardí, també al Centre, i la tercera al barri de Gràcia, a l’antiga escola Riu Sec. Unitat pel Canvi creu que caldria acostar els ensenyaments musicals a més barris de la ciutat.

Actualment la formació musical a la ciutat principalment és una activitat que es desenvolupa al Centre i per a canalla que principalment viu a l’entorn del Centre i aquest no és el nostre model”, assegura el portaveu d’UpC, Joan Berlanga. Creuen que cal descentralitzar el model per fer-lo més accessible: “ens indigna que la formació artística de molts infants i joves depengui principalment de l’entorn i del poder adquisitiu dels pares i mares, perquè és un instrument de desenvolupament personal i d’integració potentíssim”.

A més, la formació política recorda que la situació dels equipaments és “millorable”. El regidor es mostra sorprès amb el nou govern, ja que “malgrat que porta poc temps” està dissenyant part de les seves propostes en base al model dels governs anteriors. Berlanga hi veu “poca ambició de canvi”.

La formació de confluència felicita la comunitat educativa perquè han consolidat un espai de formació musical “públic i de qualitat a la ciutat durant més d’un segle” pal·liant fins i tot les retallades de CiU a la Generalitat “recolzades per ERC al Parlament”.

Foto portada: concert obert de l’Escola Municipal de Música i el Conservatori Professional. Autor: David B. 

Comments are closed.