Uns 2.000 sabadellencs voten al Multireferèndum

Balanç positiu, malgrat els impediments, dels impulsors del Multireferèndum a Sabadell. Els orgnitzadors han fet públic que unes 2.000 persones han votat en aquesta consulta ciutadana múltiple, organitzada al marge de les eleccions europees, i no autoritzada per la Junta Electoral i el Tribunal Suprem.

Els impulsors asseguren que uns 2.000 sabadellencs han acudit a les meses de votació i han expressat així el seu suport a la democràcia directa. Els Mossos d’Esquadra han identificat a primera hora del matí els components de les meses electorals. Han aixecat acta i els ha avisat que incorrien en una possible falta administrativa. A la tarda la policia catalana ha exigit la retirada de les taules. Així que no s’ha pogut complir l’horari previst. En cap cas s’ha retirat cap urna a Sabadell, a diferència d’altres poblacions.

Multireferèndum assegura que “han estat els únics incidents que s’han produït” i destaquen la “normalitat” de la jornada. Però mantenen que l’ordre del Tribunal Suprem i l’execució per part del govern de la Generalitat significa “un atac als drets fonamentals de manifestació, reunió i participació política injustificable”.

A les 24 hores d’aquest diumenge, arreu de Catalunya han votat aproximadament unes 29.500 persones, amb la implicació directa de 1.500 voluntaris. Les dades, però, encara només tenen en compte 197 de les 407 taules de votació. Els impulsors diuen que “el dret a decidir serà permanent”.

Foto portada: cedida.

Comments are closed.