Barna Brew

‘Publireportatge’. Cervesa Barna Brew: esperit belga; cor català

“Sóc un enamorat de la cervesa belga”, assegura el britànic Àlex Lazarowicz, propietari de l’empresa Barna Brew. A Bèlgica hi ha una gran quantitat de fabricants de cervesa artesana, de tot tipus i, excepte Estats Units, és un dels paradisos de la cervesa artesanal. Ara intenta reproduir el seu amor per la cervesa amb arrels belgues a Catalunya.

Lazarowicz resideix des de fa uns mesos a Catalunya i creu que el sector de la cervesa artesana viurà un creixement sostingut en els darrers anys.

Diversos experts asseguren que la situació del mercat català ara és similar a la que hi havia a Itàlia fa uns anys. Fa set o vuit anys el mercat de la cervesa artesana representava menys del 1 per cent. Ara ha triplicat el seu volum a Itàlia”, diu.

Amb el convenciment que a Catalunya passarà quelcom similar, Lazarowicz i el seu soci, Dimitris Tsaousis, van fundar fa uns mesos Barna Brew, present aquest cap de setmana a Fira Sabadell i la segona edició de la Fira de la Cervesa Artesana de Sabadell.

Som apassionats de la cervesa belga i l’elaborem allà a partir d’una recepta d’un mestre cerveser. Però sempre li donem un toc català, per exemple, fent-les més refrescants, ja que les temperatures de Brussel·les i Barcelona tenen poc a veure”, assegura.

Barna Brew ofereix dues modalitats de cervesa, anomenades ‘La Moreneta’. Per un costat, la cervesa blanca de blat, amb 4-5 graus d’alcohol i la clàssica recepta belga. “Però en el nostre cas canviem el coriandre per full de llorer, una modalitat més autòctona catalana que li dóna personalitat”. D’altra banda, tenen una cervesa rossa amb mel de flor del taronger del Perelló i en la qual el llúpol té aroma de pi, amb essències, per tant, mediterrànies. Amb el nom de la sèrie de cerveses, La Moreneta, es posen de nou en relació la tradició cervesera de les abadies i els monestirs belgues amb la tradició catalana.

L’equip de Barna Brew està treballant també en l’elaboració d’una cervesa negra, però encara estan fent les formulacions. Així mateix, plantegen fabricar la seva pròpia cervesa en pocs mesos des de Barcelona. “A Catalunya el sector ha de créixer molt”, diuen. Aquesta és també una de les motivacions per assistir al saló en la seva vessant professional.

Per a més informació

Podeu trobar més informació sobre Barna Brew al seu Facebook i al seu compte de Twitter. A la seva web, www.barnabrew.com, també trobareu més informació. Podeu comprar cerveses de Barna Brew a Beer Store i a Birra Birrae. També als bars de Barcelona La resistencia i Belchica.