Genial

‘Publireportatge’: Cuina de mercat d’alta qualitat al Genial

  • Genial Café Restaurant Art & Gallery aposta pels productes de proximitat a la seva carta.

  • L’espai és més que un bon restaurant i neix del maridatge entre fogons i art.

Aposta per la cuina de mercat. Productes de proximitat. Qualitat en l’elaboració i la presentació. I maridatge amb un espai artístic. Són les principals característiques del Genial Café Restaurant Art & Gallery, situat des de fa uns mesos al carrer de l’Escola Industrial.

Gerard Torres assegura que Genial està configurat des de l’inici per diverses característiques que venen de lluny i donen personalitat a l’espai. Recorda que el seu avi ja tenia parada al Mercat Central de Sabadell venent pollastres i que tenen molt llaços amb el Mercat Central, on la família encara hi té parada. “Es podria dir que la nostra cuina és de proximitat, de producte fresc, i cada vegada hi apostem més”, assegura. Per altra banda, els pares de Torres venen del món de l’art. La mare és artista i el pare va ser marxant d’art durant uns anys, tenint una galeria per internet. Així que també tenen molts vincles amb el món de l’art. “

Teníem un cercle d’artistes que coneixem i ara els convidem a exposar”. El Genial és la conseqüència d’aquests dos factors: gastronomia i art. “Art i gastronomia s’avenen molt bé i a Catalunya encara més ja que si podem treure pit d’alguna cosa és de la nostra cuina”, assegura.

Amb Jordi Ferruz, que ha treballat al restaurant La Mola o al Mugaritz del cuiner Aduriz, com a cap de cuina, i un equip de cuina i sala jove i amb molta empenta, aposten per la cuina de mercat amb un segell de creativitat i qualitat. Aposten per uns menús de “gran qualitat i bones presentacions molt interessants” i una carta enfocada a la degustació en les racions. “Apostem perquè els clients agafin diversos plats i els comparteixen. Sempre convidem a compartir”, diu Torras.

La cuina del Genial entra, en molts plats, en el concepte de “cuina d’autor”. Per exemple, destaquen els tomàquets de penjar amb guacamole d’alfàbrega, el remenat d’ous, les minimandongilla de xipirons o l’arròs de calamar. D’altra banda, quan troben algun producte amb el que fer un nou plat, ofereixen com a recomanació les ‘Genialitats’: producte fresc i de creació. Podeu seguir les novetats del Genial a través del seu Facebook.

Genial
Vista del menjador del restaurant Genial

De cara a la Festa Major de Sabadell, des del restaurant recorden que estaran oberts tot el diumenge, migdia i nit, per donar servei als clients. Així mateix, també recorden que fan copes i còctels, tant al restaurant com a la terrassa exterior.

En el maridatge de cuina i art, cada mes el Genial exhibeix una exposició pictòrica. El proper dimecres 4 de setembre n’inauguren una de nova. Des de la cuina s’idea un càtering per a la inauguració, sempre en consonància amb l’exposició. Per exemple, en l’exposició de l’artista David Papell, molt basada en paisatges de l’Empordà, van fer un càtering amb productes i vins de la zona.

Comments are closed.