4a edició del Maid Cafè, ara Japan Cafè, aquest dissabte a l’Espai Jove d’Emprius

Nova edició del cafè temàtic japonès que el Cercle Mil·lenari organitza cada any per aquestes dates. Enguany amb canvi de nom i algunes novetats més.

L’essència del Japan Cafè serà la mateixa dels anys anteriors, quan es deia Maid Cafè. Entre kanjis i quimonos les persones assistents podran degustar productes típics de la gastronomia japonesa. Bols de ramen, curris casolans, gyozas, nikumans, mochis i dorayakis són algunes de les opcions que oferirà la carta. I per fer-ho baixar ramune, una beguda carbonatada famosa al país nipó i envasada en una distintiva ampolla de coll codd. Tot servit pel personal del cafè, abillat amb vestimenta japonesa i cosplays.

Per amenitzar el cafè el Cercle Mil·lenari ha programat, en col·laboració amb patrocinadors i altres entitats, un seguit d’activitats temàtiques japoneses que s’aniran succeint durant la jornada. A les ja habituals, com el taller de té matcha (12.30h) o el taller de dibuix infantil de personatges de manga i anime (13h a 21h), s’afegeixen noves propostes. Per exemple qui sàpiga, o vulgui saber, en quin barri de Tòquio es pot trobar una petita Estàtua de la Llibertat o com es diu el yōkai que sembla una tortuga, podrà participar en el Trivial de cultura japonesa que tindrà lloc de quatre a cinc de la tarda. Pels més cantaires, a continuació hi haurà un karaoke de cançons d’anime.

Fragment d'una de les imatges promocionals de la 4a edició del Japan Cafè.
Fragment d’una de les imatges promocionals de la 4a edició del Japan Cafè.

Les persones vestides amb cosplay, vestimenta japonesa o amb algun estil clarament relacionat amb la cultura japonesa (per exemple visual kei, harajuku style o lolita), també podran participar a la passarel·la concurs de les 18.30h. El jurat valorarà l’originalitat, l’estil, la posada en escena, l’elaboració, la caracterització i el maquillatge dels participants.

El Japan Cafè, d’entrada lliure i gratuïta, obrirà les seves portes d’11h a 21h. La primera activitat, que es perllongarà durant tot el dia, serà la tómbola solidària amb La Marató de TV3. També durant tot el dia hi haurà sorteigs i es podran agafar prestats jocs de taula i de cartes de la ludoteca habilitada.

Un raconet del país del sol naixent al barri de Covadonga.

De Maid Cafè a Japan Cafè

Amb el canvi de nom el Cercle Mil·lenari vol evitar confusions pel que fa al paper de les dones durant l’esdeveniment. “El terme Maid està relacionat amb la figura femenina i a primer cop de vista pot semblar que la utilitzem com a reclam, cosa que no volíem”, ha explicat Raúl Martín-Caro, president del Cercle Mil·lenari. “Volíem donar-li una identitat més transversal i àmplia al terme, per donar-li un concepte més propi a l’esdeveniment”, ha assegurat.

“Som una associació que busca integrar l’oci alternatiu com un oci sa i molt recomanable per a tothom. Passar de Maid Cafè a Japan Cafè implica tenir en compte un aspecte essencial en la vida de tothom, inclòs l’oci, com és la igualtat de gènere”, ha argumentat.

Portada: El grup de cambreres i cambrers que va atendre durant la segona edició del Maid Cafè. Autor: MAClaveria.