Expo ICP Sabadell

5 exposicions per a una Festa que ja ho té tot gairebé a punt

Des del Centre fins a la masia de Can Deu, aquesta Festa Major també serà una Festa d’exposicions. Aquí us deixem un petit llistat de les mostres culturals que hi haurà a la ciutat. Sabem que no hi són totes. A més, com sabeu, hi haurà portes obertes a diversos equipaments i espais de la ciutat. Per cert, aquest any no intenteu visitar els edificis modernistes de l’antiga Caixa Sabadell. No obriran.

1. El Crussafont estrena les mostres temporals

L’Institut Català de Paleontologia estrena les seves exposicions temporals al Miquel Crussafont amb Gairebé Humans. Origen i evolució dels hominoïdeus. La mostra pretén donar algunes respostes a les preguntes que sempre ens fem com a espècie: d’on venim? per què som com som? Només l’estudi dels fòssils ens permet reconstruir la història de la nostra superfamília, els hominoïdeus.

La mostra s’inaugura aquest dijous a les 17 hores.

2. El Museu d’Art és l’epicentre de les exposicions

El Museu d’Art té diverses exposicions per aquesta Festa Major. Conjuntament amb l’Aliance Française organitzen una retrospectiva de l’artista Josep Madaula. El Museu també inclou una mostra sobre el procés de creació del cartell d’aquesta Festa Major, fet per alumnes de l’ESDI. Finalment, s’hi exposa Plats d’Art: Alfons Borrell, Lluís Clapés, Fina Miralles, Xavier Oriach i Agustí Puig.També podeu veure l’exposició permanent, tant al Museu d’Art com al Museu d’Història.

Les tres exposicions s’inauguren aquest dimecres a les 19 hores.

3. Portes obertes al Museu del Gas

L’equipament cultural més nou de la ciutat fa portes obertes aquesta Festa Major. Si no les vau aprofitat en altres ocasions i no heu visitat el museu, és una bona opció. A més, inclou la mostra temporal dedicada a l’arquitecte Juli Batllevell: Batllevell, un gaudinià oblidat. El Museu fa portes obertes divendres a la tarda, dissabte i diumenge de 10 a 14 i de 16 a 20 hores, i dilluns de 10 a 14 hores.

4. 15 anys del FOC

L’Espai FOC celebra els seus 15 anys d’existència amb una mostra sobre aquest temps. Durant la Festa Major, podeu visitar aquest espai amb encant i desconegut per a molts dissabte, de 10 a 13.30 hores i de 17 a 20.30 hores. Diumenge i dilluns tanca.

La mostra s’inaugura aquest dimecres a les 20.30 hores.

5. Art a 4 mans o la teràpia a través de la creació

L’Espai Cultura Unnim acull la mostra terapèutica Art a 4 mans, que organitza Salut Mental Sabadell. És la segona edició d’aquest programa que ajunta una persona amb malaltia mental i un artista i els posa a fer alguna creació. La mostra va des de la pintura i l’escultura a noves disciplines artístiques.

La inauguració serà aquest divendres a les 19 hores, però l’equipament estarà obert de 11 a 14 hores i de 17 a 21 hores dissabte. Diumenge, en canvi, només pel matí, de 11 a 14 hores.

Foto portada: David B.

Aquesta és una mostra de les exposicions. Però n’hi ha algunes més, que podeu consultar al programa, i també a la nostra ‘Agenda’. Quina exposició us fa més gràcia? Acostumeu a visitar-les durant els dies de Festa Major? Quina opinió teniu dels espais museístics a la ciutat?