Maqueta del que havia de ser la Ciutat de la Música.

CiU vol investigar els números de la Ciutat de la Música

  • Assegura que s’han gastat un mínim de 4,2 milions sense fer el projecte.

  • La federació porta a Ple una moció per aclarir les actuacions i els pagaments a l’entorn del fallit projecte.

Convergència i Unió comença el curs polític amb força. Aquest dimarts hi haurà el primer ple després de vacances i el principal grup de l’oposició vol que els grups municipals es mullin per a crear una comissió d’investigació sobre la Ciutat de la Música, el fallit projecte per dotar a Sabadell d’un equipament musical punter a nivell europeu i que ha quedat aparcat.

Convergència i Unió vol aclarir les actuacions i els pagaments realitzats a l’entorn del projecte de la Ciutat de la Música. Segons les dades de que disposen, l’ajuntament de Sabadell ha gastat un mínim de 4,2 milions per un projecte que no s’ha fet.

Tenim moltes dades econòmiques però és molt confús saber el que s’ha gastat l’Ajuntament de Sabadell, des de la posada en marxa del projecte fins avui dia” explica el regidor i portaveu de CiU, Carles Rossinyol.

Grup municipal de CiU a Sabadell. Foto. J.d.A
Grup municipal de CiU a Sabadell. Foto. J.d.A

CiU assegura que entre 2002 i 2010 s’han gastat 4,2 milions, segons les liquidacions dels pressupostos municipals. Però asseguren que les dades que tenen ells i les que ha presentat l’equip de govern no quadren. Altres informacions apunten a una despesa de poc més d’un milió d’euros. Per això volen crear una “comissió d’estudi i investigació”.

Estem davant un solar en relació al qual s’ha venut molt fum i, a més, ens ha costat molt car, primer amb el projecte de centre firal i després com a Ciutat de la Música. S’han gastat molts diners però, a més, les xifres no quadren i creiem que cal aclarir els comptes”, diu Rossinyol.

Què és la Ciutat de la Música?

És un projecte amb el que l’ajuntament de Sabadell volia edificar l’únic solar buit a l’Eix Macià, just davant El Corte Inglés. Es preveia fer un equipament musical amb teatre-auditori que fos la seu del Conservatori, de l’Escola de Música, l’Escola d’Òpera i la seu de l’Orquestra Simfónica. A més, fer-hi un hotel i un aparcament.

Durant aquest temps, es van constituir dues comissions per perfilar el projecte, una ciutadana, i una técnica (amb dietes per assistència de 500 euros). El projecte bàsic i constructiu es van encarregar als arquitectes Carles Ferrater i Ramón Sanàbria, autor del Palau de Congressos de Catalunya, l’hotel Juan Carlos I de Barcelona o del Centre Cultural de Sant Cugat.

Com vam publicar en un article anterior, la clau de volta de l’operació era la compra del terreny per part de l’hotel. Amb la crisi i sense possibilitats de tirar endavant l’equipament musical, el canon de l’hotel no permetia cobrir l’obra, segons va assenyalar en el seu dia el tinent d’alcalde de Cultura, Juan Carlos Sánchez.

Foto portada: Maqueta del que havia de ser la Ciutat de la Música. Font: OAB

Comments are closed.