Foto portada: Montse Gatell i Lourdes Ciuró, aquest dimarts. Autora: Dihör

Ciuró (Democràcia i Llibertat) aposta per equiparar els permisos de paternitat i maternitat

Sota el títol ‘La violència masclista, incompatible amb una societat del segle XXI’, el casal Pere Quart ha acollit aquesta tarda la xerrada organitzada per Democràcia i Llibertat per tractar temes com la desigualtat i la violència de gènere.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, ha començat remarcant la importància de fer actes com aquests “perquè estem vivint en un moment de falsa igualtat i no hi donem importància”. Gatell ha donat dades sobre el nombre de dones assassinades els últims anys, però ha volgut remarcar que darrera de les xifres hi ha històries personals.

Gatell ha parlat sobre els clixés que té la societat actual i que permeten, segons ella, “alleugerir la responsabilitat que tenim com a societat davant un cas de violència”. Per acabar ha criticat la situació que viuen moltes dones, que estan exposades a factors de perill només pel fet de ser-ho.

Pioners a Catalunya

“Hi ha un auditori mixt i això és molt important, perquè la desigualtat ens interpel·la a tots”. Així ha començat la número de 3 de Democràcia i Llibertat a les eleccions, Lourdes Ciuró, que ha centrat el tema en tractar les desigualtat que hi ha en els permisos per maternitat. “El sistema pervers fa que les dones arrosseguem una càrrega tota la vida, però els permisos haurien de ser iguals” ha explicat en relació a la proposta que la seva candidatura duu al programa.

Ciuró també ha aprofitat per criticar a l’estat espanyol per la manca d’actuacions respecte a les polítiques d’igualtat i davant els possibles casos de violència masclista. En aquest sentit, ha dit que Catalunya seria pionera en la igualtat si tingués estat propi perquè, com ha remarcat, “hem estat els primers de tot Europa en fer determinades lleis per combatre-ho”.

L’acte ha acabat amb un col·loqui entre els públic i les dos ponents, que han respòs els dubtes que tenien.

Foto portada: Montse Gatell i Lourdes Ciuró, aquest dimarts. Autora: Dihör