Miquel Soler

51 produccions es presenten a la I Mostra Internacional de Cinema Animal de Sabadell

La mostrà es durà a terme del 6 a l’11 de novembre. Comptarà amb 51 produccions arribades de 16 països diferents i de tres continents i, entre les candidatures, hi ha propostes de l’Iran, l’Índia, Xile o França, entre altres.

Les produccions que es presentaran són tant de professionals com d’estudiants o experts en l’àmbit pertanyents a dos gèneres, curt de ficció o curt documental. Amb aquesta mostra l’Ajuntament té la intenció de reivindicar i difondre els drets dels animals, contribuir a un canvi cultural a favor del benestar, la consciència, el respecte i la responsabilitat cap als animals i alhora promoure i reconèixer les produccions de cinema documental de qualitat.

El jurat, que estarà compost per persones vinculades al món del cinema i l’audiovisual i altres pertanyents a associacions animalistes i de defensa dels drets dels animals, haurà de seleccionar un total de 14 produccions finalistes d’entre les 51 que s’han presentat.

El regidor de Benestar Animal i de Foment de les Arts Audiovisuals, Miquel Soler, s’ha mostrat “molt satisfet de l’acollida de la mostra arreu del món”.

Públic infantil

Els dies 6 i 8 de novembre, dins les activitats del programa Ciutat i Escola, s’ha ofert a les escoles la possibilitat de visualitzar la pel·lícula Ocells de pas, per promoure la reflexió entre els alumnes sobre els drets dels animals i les injustícies que pateixen. Un film que parla de l’amistat, l’amor als éssers vius, la discapacitat i la superació dels límits.

Foto portada: Miquel Soler, en la presentació de la mostra. Autor: David B.